Markettisushi myy, mutta suosittu sushiravintola on yllättäen pulassa: "Ihmisillä on ehkä yleistä pelkoa takapuolessa"

Markettisushi myy, mutta ovatko sushiravintolat pulassa? 12:10 Markettisushi myy, mutta ovatko sushiravintolat pulassa?
KATSO VIDEO: Mitä eroa oikeasti on markettisushilla ja ravintolasushilla, ja miten sushi kannattaisi kotioloissa syödä?

Kustannusten nousu ja yleinen epävarmuus kurittavat nyt ravintola-alaa. Helsinkiläisessä sushiravintolassa ihmetellään, minne asiakkaat ovat yhtäkkiä kadonneet.

MTV Uutiset Live piipahti Helsingin Viikissä sijaitsevassa Maija's Sushi & Kitchen -ravintolassa. Keskellä kerrostalolähiötä sijaitseva sushiravintola on aiemmin nauttinut suuresta suosiosta, ja ravintola lukeutuu edelleen parhaiksi arvioitujen sushiravintoloiden joukkoon Wolt- ja Foodora-palveluissa.

Syksystä lähtien ravintolan liikevaihto on kuitenkin tasaisesti pudonnut ja asiakasmäärät pienentyneet. Ravintoloitsija Maija Flytströmin mukaan lähes kaikki ravintolaan liittyvät kulut ovat nousseet raaka-ainekustannukset mukaan lukien. Yleinen kustannusten nousu näkyy myös asiakasmäärissä. 

– Luulen, että ihmisillä on ehkä sellaista yleistä pelkoa takapuolessa, että kuinka paljon hinnat nyt vielä nousevat ja sähkön hinta nousee. Meillä on tällainen luksustuote ja siitä on varmaan sitten helppo karsia, Flytström pohtii.

"Kukkaron nyörejä on ehkä kiristetty"

Ravintoloitsija arvelee, että osa asiakkaista, erityisesti lapsiperheet, ovat voineet siirtyä nyt huokeamman markettisushin pariin. 

– Toisaalta ihmiset, jotka syövät meidän sushiamme, eivät kyllä sitten yleensä palaa enää markettisushin piiriin. Nyt vain sitten niitä kukkaron nyörejä on ehkä kiristetty. Vaikea kuvitella, että me olisimme yhtäkkiä ryhtyneet tekemään ihmisten mielestä huonoa sushia.

Flytström ei halua missään nimessä haukkua markettisushia, sillä sillä on ollut todella iso merkitys suomalaisten sushi-innostuksen ja -tietämyksen kasvussa.

– Sitten taas meillä on joitain asiakkaita, jotka ihmettelevät, että miten tämä teidän sushi on lämmintä, koska on totuttu siihen, että sushi on kylmää, mitä se ei saisi olla.

Mitä eroa on markettisushilla ja ravintolasushilla, ja miten sushi kannattaisi kotioloissa syödä? Katso videolta jutun yltä Maija's Sushin ravintoloitsija Maija Flytströmin haastattelu. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.