Mainos

"Tunarit ovat pilanneet hyvät ruokalajit" – miksi suomalaiset eivät valmista tätä halpaa "roskaruokaa" itse kotona? 

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen pohtii, miksi tyydymme usein huonoon ”roskaruokaan”, kun kotona voisi helposti valmistaa hyvää tuoreista raaka-aineista.

MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolla Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen valmisti tällä kertaa maukkaan raikasta kanakebabia. Kinnunen painottaa, että katuruokaklassikoita kannattaisi joskus kokeilla valmistaa kotioloissa itse.

– Tulee usein miettineeksi, miten helppoa hyvän ”roskaruoan” tekeminen onkaan ja miksi ihmeessä olemme päästäneet tunarit pilaamaan hienot ruokalajit. Saamme toki syyttää myös itseämme, koska olemme hyväksyneet katuruokaklassikkoihin liitettäväksi halvan hinnan.

Kinnusen mukaan Suomessa on lähes mahdotonta saada laatua edullisesti, sillä raaka-aineet ovat maassamme kalliita ja työvoimakustannukset kotona. Hyvää ei saa halvalla.

– Paitsi kotona. Siitä jälleen esimerkki kanakebabin muodossa. Kun raaka-aineet ovat tuoreita, itse kokkaaminen on superhelppoa.

Kinnunen kypsensi marinoidun kanakebabin uunissa ja valmisti sen kylkeen herkullisen pitaleivän. Katso reseptit Sivumaku-blogista.

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja