Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Tunarit ovat pilanneet hyvät ruokalajit" – miksi suomalaiset eivät valmista tätä halpaa "roskaruokaa" itse kotona? 

Julkaistu 03.01.2018 08:39

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen pohtii, miksi tyydymme usein huonoon ”roskaruokaan”, kun kotona voisi helposti valmistaa hyvää tuoreista raaka-aineista.

MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolla Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen valmisti tällä kertaa maukkaan raikasta kanakebabia. Kinnunen painottaa, että katuruokaklassikoita kannattaisi joskus kokeilla valmistaa kotioloissa itse.

– Tulee usein miettineeksi, miten helppoa hyvän ”roskaruoan” tekeminen onkaan ja miksi ihmeessä olemme päästäneet tunarit pilaamaan hienot ruokalajit. Saamme toki syyttää myös itseämme, koska olemme hyväksyneet katuruokaklassikkoihin liitettäväksi halvan hinnan.

Kinnusen mukaan Suomessa on lähes mahdotonta saada laatua edullisesti, sillä raaka-aineet ovat maassamme kalliita ja työvoimakustannukset kotona. Hyvää ei saa halvalla.

– Paitsi kotona. Siitä jälleen esimerkki kanakebabin muodossa. Kun raaka-aineet ovat tuoreita, itse kokkaaminen on superhelppoa.

Kinnunen kypsensi marinoidun kanakebabin uunissa ja valmisti sen kylkeen herkullisen pitaleivän. Katso reseptit Sivumaku-blogista.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoistaSyötkö sinä tätä halpaa ja halveksittua raaka-ainetta? Vain parin euron kilohinta: "Älyttömän mehukasta" Hanna kyllästyi harhaluuloon terveellisestä ruoasta ja keksi, miten ruoka-annoksia saa eurolla"Upea makukokemus" – ruokabloggaaja vinkkaa helpon reseptin, jossa voit käyttää valmistahnaa ja makkaraaInternetin suosituin kanaresepti taipuu myös lihapulliksi – "samalla saa hyvän tekosyyn ostaa pullon marsalaa"Valmista itse paranneltua versiota kouluruokaklassikosta: "Täydellisen lämmittävää pakkasruokaa!"
SivumakuPikaruokaLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”