"Tunarit ovat pilanneet hyvät ruokalajit" – miksi suomalaiset eivät valmista tätä halpaa "roskaruokaa" itse kotona? 

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen pohtii, miksi tyydymme usein huonoon ”roskaruokaan”, kun kotona voisi helposti valmistaa hyvää tuoreista raaka-aineista.

MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolla Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen valmisti tällä kertaa maukkaan raikasta kanakebabia. Kinnunen painottaa, että katuruokaklassikoita kannattaisi joskus kokeilla valmistaa kotioloissa itse.

– Tulee usein miettineeksi, miten helppoa hyvän ”roskaruoan” tekeminen onkaan ja miksi ihmeessä olemme päästäneet tunarit pilaamaan hienot ruokalajit. Saamme toki syyttää myös itseämme, koska olemme hyväksyneet katuruokaklassikkoihin liitettäväksi halvan hinnan.

Kinnusen mukaan Suomessa on lähes mahdotonta saada laatua edullisesti, sillä raaka-aineet ovat maassamme kalliita ja työvoimakustannukset kotona. Hyvää ei saa halvalla.

– Paitsi kotona. Siitä jälleen esimerkki kanakebabin muodossa. Kun raaka-aineet ovat tuoreita, itse kokkaaminen on superhelppoa.

Kinnunen kypsensi marinoidun kanakebabin uunissa ja valmisti sen kylkeen herkullisen pitaleivän. Katso reseptit Sivumaku-blogista.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!