Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

spaghetti-alle-vongole
MTV

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen kertoo, miten valmistuu hänen kaikkien aikojen pastasuosikkinsa, spaghetti alle vongole. 

– Tässä lempiruokani kaikista maailman herkuista. Valmistettuna niin yksinkertaisena kuin sen tuleekin olla, Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen ylistää. 

Jani kirjoittaa olevansa itsekin hämmentynyt siitä, miten näinkin yksinkertainen ruoka voi olla se kaikkein herkullisin. 

– Spaghetti alle vongole eli simpukkapasta on nopea ja helppo valmistaa ja vie ajatukseni heti Amalfin rannikolle  ja Napoliin. Ruokalaji on raaka-aineiden juhlaa, jossa jokainen osatekijä on merkittävä.

Ruokabloggaaja tähdentää, että raaka-aineiden täytyy tässä reseptissä olla laadukkaita ja niiden keskinäinen suhde oikea.  Hän kertoo rakastavansa ruokalajin valmistuksessa erityisesti pientä näpertelyä simpukoiden kanssa-

– Sydänsimpukoiden löytäminen on paikoin haasteellista ja kilon pussihinta vaihtelee 15 ja 25 euron välillä. Riippuen illallisen kokonaisuudesta kilon pussi riittää 2-4 syöjälle. 

Lue lisää ja katso resepti Sivumaku-blogista: Spaghetti alle Vongole

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.