Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syötkö sinä tätä halpaa ja halveksittua raaka-ainetta? Vain parin euron kilohinta: "Älyttömän mehukasta"

2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka
Julkaistu 20.02.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Monet jättävät broilerinkoivet suosiolla kauppaan ja valitsevat mieluummin "siistimpää" rintafilettä. Todellisuudessa edullisia koipireisiä ei kuitenkaan kannattaisi halveksua, muistuttaa ruokatoimittaja Erin Alexander.

Yllä olevalla videolla valmistetaan Suomen googlatuinta kanaruoka, Lyonin kanaa.

Ostatko sinäkin aina kaupasta lähinnä broilerin rintafileitä tai suikaleita? Näistä syntyy toki herkullisia ruokia, mutta mitä jos antaisit seuraavan kerran mahdollisuuden hieman edullisemmalle ruhonosalle, broilerin koiville. 

Suositun Food52-ruokasivuston toimittaja Erin Alexander kertoo saaneensa taannoin reseptin valkosipulisiin broilerinkoipiin kollegaltaan. 

– Resepti kuulosti hyvältä, mutta ei kuitenkaan mitenkään hullun mahtavalta. Sitten kokeilin sitä kotona ja huomasin olevani todella väärässä.

Erin kertoi yllättyneensä, kuinka mehevää koipiliha todella on esimerkiksi rintafileeseen verrattuna. Ruokatoimittaja valmisti koivet valurautapannulla.

–  Koipireisi on uskomattoman mehukas sisältä ja päältä rapeampaa kuin sipsit, nainen ylistää Food52-sivustolla.

Edullisella hinnalla myös kääntöpuoli

Broilerinkoipien parin euron kilohinta herättää kuitenkin kysymyksen lihantuotannon eettisestä puolesta. Aiheen on aiemmin nostanut pöydälle muun muassa MTV:n Makuja.fi -sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitänyt Jani Kinnunen.

– Broilerin filee maksaa tällä hetkellä marketeissa 10 euroa kilolta, koipireisi 2 euroa kilolta. Se on hinta, johon kuluttajat ovat tottuneet. Moniko kuluttaja on kertaakaan miettinyt, onko se hirmuisen vähän? Se on. Olemme tottuneet väärään hintaan. On turha huudella ruoan kalleudesta, jos broilerin parasta osaa myydään kahden euron kilohinnalla. Se on revitty broilerin hyvinvoinnin selkänahasta, Kinnunen kirjoitti blogissaan jo vuonna 2017.

Lue myös: Testasimme Suomen himotuimman kanaruoan, ja se todella on maineensa veroinen: "Tähän jää heti koukkuun!"

Lähde: Food52

Lisää aiheesta:

Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetHalpistuotteet, joita kannattaa kokin mukaan ostaa ruokakaupasta: "Kukaan ei huomaa eroa"Marry Me -kana on varma hitti! Nanna ylistää huikean makuista kanakastiketta: "Puolessa tunnissa pöytään"Jamie Oliverin megahelppoa ruokaa ylistetään: "Luultavasti kaikkien aikojen paras kanaresepti"Täydellistä broileria poikkeavalla valmistustavalla: Sisältä mehukasta, päältä uskomattoman rapeaa!"Heittämällä maukkaampaa kuin broilerin rintafilee" – miksi ei kelpaa suomalaisille?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"