Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valmista itse paranneltua versiota kouluruokaklassikosta: "Täydellisen lämmittävää pakkasruokaa!"

Chili con carnesta voi valmistaa kotioloissa gourmet-version.
Chili con carnesta voi valmistaa kotioloissa gourmet-version.
Julkaistu 25.01.2016 17:33

MTV LIFESTYLE

Oletko koskaan valmistanut itse kotikeittiössäsi kouluruokaklassikkoa, chili con carnea?

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan itse chili con carnea. Mies kuitenkin myöntää, että ennakkoluulot olivat aikoinaan koitua tämän ruokakokeilun kohtaloksi.

– Pidin chili con carnea pitkään tylsänä ruokana. Syynä saattoi olla sen maustepussisekoituksilla kyllästetty historia kouluruokaloista alkaen, Kinnunen muistelee.

Lopulta bloggari antoi kuitenkin ruokalajille uuden mahdollisuuden – eikä kokeilua ole ollut syytä katua.

– Sittemmin olen höystänyt chilipataani jos jonkinlaisilla mausteilla, lihoilla ja kasviksilla ja ymmärtänyt lajin rikkauden. Suomalaisille tavallisin versio on jauhelihapohjainen, mutta myös palasteltu liha toimii padan runkona mainiosti, Kinnunen vinkkaa.

Katso Jani Kinnusen chili con carnen resepti Sivumaku-blogista täältä! 

Lisää aiheesta:

Ruokabloggarin superhyvä burgeri vie syöjänsä makumatkalle – tätä helpommalla korealaisen ruoan kanssa on vaikea päästä!
Vaivattomasti valmista! Herkullinen paella syntyy tällä vinkillä kuin itsestään
Järjettömän hyvä lasagne, joka yllättää – varo hurmaavaa vaikutusta!
Uusi versio peltilihapiirakasta yllättää: Ei jauhelihaa, mutta parempaa?
”Arkeenkin näppärästi mahtuva herkku” – kokeile uudenlaista nuudelireseptiä
Täydellinen käyttötapa pakastekatkaravuille – oletko kokeillut tätä?
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”