Valmista itse paranneltua versiota kouluruokaklassikosta: "Täydellisen lämmittävää pakkasruokaa!"

chiliconcarne
Chili con carnesta voi valmistaa kotioloissa gourmet-version.

Oletko koskaan valmistanut itse kotikeittiössäsi kouluruokaklassikkoa, chili con carnea?

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan itse chili con carnea. Mies kuitenkin myöntää, että ennakkoluulot olivat aikoinaan koitua tämän ruokakokeilun kohtaloksi.

– Pidin chili con carnea pitkään tylsänä ruokana. Syynä saattoi olla sen maustepussisekoituksilla kyllästetty historia kouluruokaloista alkaen, Kinnunen muistelee.

Lopulta bloggari antoi kuitenkin ruokalajille uuden mahdollisuuden – eikä kokeilua ole ollut syytä katua.

– Sittemmin olen höystänyt chilipataani jos jonkinlaisilla mausteilla, lihoilla ja kasviksilla ja ymmärtänyt lajin rikkauden. Suomalaisille tavallisin versio on jauhelihapohjainen, mutta myös palasteltu liha toimii padan runkona mainiosti, Kinnunen vinkkaa.

Katso Jani Kinnusen chili con carnen resepti Sivumaku-blogista täältä! 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja