Ulkomailta loma-asuntoa vuokratessa tai sukulaisilla kyläillessä saattaa törmätä yhteen puutteeseen keittiön varustelussa: monissa maissa juustohöylä on täysin vieras käsite. Asia on noussut jälleen puheenaiheeksi muun muassa Instagramissa.
Videolla: Tiesitkö, että suomalainen emmental-juusto on premium-tuote Yhdysvalloissa?
Tiesitkö, että juustohöylä ei suinkaan ole mikään maailmanlaajuinen yleisväline keittiössä? Kapistus on tuntematon esimeriksi monelle etelä-eurooppalaiselle tai amerikkalaiselle. Asiasta on aiemmin keskusteltu internetin eri palstoilla.
– Meillä oli amerikkalaisia kylässä ja juntisti kyllä, olin pistänyt pöytään juustoköntin ja juustohöylän. Perheen isä otti höylän käteensä, käänteli ja väänteli sitä ja kysyi, että mikä se on. Olin ihan äimänä, että ymmärsinkö oikein. Selvisi, ettei ollut aikaisemmin nähnyt sellaista, eräs käyttäjä kertoi viime vuonna Vauva.fi-sivustolla.
Nyt asia on noussut puheenaiheeksi Instagramisssa, jossa Suomi-valmentajana työskentelevä Varpu esittelee juustohöylää videollaan ja kertoo, että välineellä voi leikata muun muassa juustoa ja kurkkua.
Jos video ei näy, katso se täältä.

