Pizzan paloitteluun käytettävät välineet puhuttavat jälleen. Leikkaatko itse pizzan leikkurilla, veitsellä vai kenties saksilla?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin marraskuussa pizzamestari Luca Platanian uunituoreesta Passione Pizza – Pizzan monet muodot -teoksesta (Cozy Publishing 2021). Italialaissyntyinen, nykyisin Suomessa asuva Platania paljastaa kirjassaan, miten kotiuunissa tehdään parasta pizzaa. Mukana kirjan teossa on ollut myös Lucan vaimo Salla-Maria Platania.
Lähetä meille pizzakuva ja paljasta paras tai oudoin täyteyhdistelmä!
Mitkä ovat omat pizzatäytelempparisi? Oletko kokeillut jotain outoja yhdistelmiä? Lähetä meille pizzakuva ja paljasta paras tai oudoin täyteyhdistelmäsi. Kuvan lähettäminen toimii mobiililaitteella osoitteessa mtvuutiset.fi/lukijankuvat
Pizzakirja syntyi pariskunnan turhautumisesta siihen, että kaikilla pitäisi olla kotipihassa tai parvekkeella oma pizzauuni: syntyyhän heidän kokemuksensa mukaan kotikeittiössäkin aivan loistavaa pizzaa.
– Olen leiponut pizzoja ja avannut pizzerioita eri puolille Suomea ja Tanskaa. Olen päässyt paistamaan pizzoja Pariisissa, Napolissa, synnyinkaupungissani Roomassa ja muuallakin – mutta jos minulta kysytään, paras paikka syödä sitä on kotona, jaettuna rakkaimpien kanssa, Luca Platania totesi.

