Suomen kokkimaajoukkue voitti kultaa Saksassa järjestetyissä kokkiolympialaisissa.
Suomen kokkimaajoukkue nappasi historiallisesti kultaa Saksan Stuttgartissa järjestetyissä kokkiolympialaisissa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen kultamitali kokkikilpailuissa, joita pidetään yhtenä alan alan arvostetuimmista.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Suomen joukkueen kisarupeama lähti kultatasolla käyntiin jo ensimmäisenä kilpailupäivänä sunnuntaina. Kisaurakka käynnistyi Chef’s Table -tehtävällä, jossa tarjoiltiin seitsemän ruokalajin menu kymmenelle hengelle ja kahdelle tuomarille.
Keskiviikkona oli vuorossa Restaurant of Nations -kilpailu, jossa joukkueet valmistivat kolmen ruokalajin menun 110 vieraalle.
Suomen kokkimaajoukkue on perustettu vuonna 2010. Kokkimaajoukkue edustaa kilpailuissa suomalaista ruokakulttuuria. Kokkiolympialaiset on puolestaan joka neljäs vuosi käytävä kansainvälinen kokkikilpailu.
Näiden kahden kisasarjan pisteytykset laskettiin yhteen ja Suomen joukkueen pisteet ylsivät ensimmäistä kertaa ikinä olympiakultaan.