Torille! Suomelle herkullinen olympiakulta
Suomen kokkimaajoukkue voitti kultaa Saksassa järjestetyissä kokkiolympialaisissa.
Suomen kokkimaajoukkue nappasi historiallisesti kultaa Saksan Stuttgartissa järjestetyissä kokkiolympialaisissa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen kultamitali kokkikilpailuissa, joita pidetään yhtenä alan alan arvostetuimmista.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Suomen joukkueen kisarupeama lähti kultatasolla käyntiin jo ensimmäisenä kilpailupäivänä sunnuntaina. Kisaurakka käynnistyi Chef’s Table -tehtävällä, jossa tarjoiltiin seitsemän ruokalajin menu kymmenelle hengelle ja kahdelle tuomarille.
Keskiviikkona oli vuorossa Restaurant of Nations -kilpailu, jossa joukkueet valmistivat kolmen ruokalajin menun 110 vieraalle.
Suomen kokkimaajoukkue on perustettu vuonna 2010. Kokkimaajoukkue edustaa kilpailuissa suomalaista ruokakulttuuria. Kokkiolympialaiset on puolestaan joka neljäs vuosi käytävä kansainvälinen kokkikilpailu.
Näiden kahden kisasarjan pisteytykset laskettiin yhteen ja Suomen joukkueen pisteet ylsivät ensimmäistä kertaa ikinä olympiakultaan.
Suomalaisen ruoan ilosanomaa maailmalle
Paikalla kisoissa joukkueen sponsorin edustajana ollut Tero Nevalainen kertoo joukkueen toiminnanjohtaja Jenni Bergströmin ja kapteeni Kari Julinin olleen jännittyneitä Chef’s Table -osion jälkeen. Siitä huolimatta joukkueessa oltiin vahvasti sitä mieltä, että nyt on käsillä Suomen vuosi.
– Ja niin siinä sitten kävi. Kymmenesosan kokonaisbudjetilla siitä, mitä rakkaat länsinaapurimme tekevät, Suomen kokkimaajoukkue vie suomalaisen ruoan ilosanomaa maailmalle, Nevalainen iloitsee.
Toiseksi kokkiolympialaisissa sijoittui tällä kertaa Sveitsi ja kolmanneksi Islanti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa