Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"

Bocuse d'Or Academy Finland ry
Julkaistu 17.10.2020 09:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomi sijoittui viidenneksi Euroopan Bocuse d’Or -karsinnoissa, jotka käyttiin Tallinnassa 15.-16.10. 

Maailman arvostettuimpien kokkikilpailujen, Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailuihin osallistui yhteensä 16 maata, joista 10 parasta valittiin kesäkuun 2021 alussa pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin.  Suomen edustaja Mikko Kaukonen ja assistentti Anni Peräkylä sijoittuivat viidenneksi ja ovat siten mukana loppukilpailuissa. Voiton vei Norja, toiseksi tuli Tanska ja kolmanneksi Ruotsi. Islannin neljäs sija sinetöi Pohjoismaiden menestyksen. Anni Peräkylä voitti myös parhaan assistentin palkinnon suorituksestaan.

Lautasannos2 - MonniSuomen monni-annos.Bocuse d'Or Academy Finland ry

Mikko Kaukonen kertoo joukkueen olevan tyytyväisiä erityisesti kala-annokseensa. 

–  Viiriäiset olivat suurempia kuin meille oli ilmoitettu, mikä aiheutti hiukan hankaluuksia. Kokonaisuudessaan olemme ihan tyytyväisiä, koko joukkue oli kuitenkin ensimmäistä kertaa Bocuse d’Or -kilpailuissa. Kilpailujen jälkeen käymme läpi koko harjoituksen ja suorituksen ja otamme opiksemme kohti Lyonia, Kaukonen kommentoi suoritusta.

L1130689

Kilpailuissa valmistettiin kilpailuruoat virolaisesta viiriäisestä ja viiriäisen munasta sekä virolaisesta monnista. Monni tarjoiltiin tuomaristolle lautasilta ja viiriäinen kilpailua varten suunnitellulta tarjoiluvadilta. 20 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Suomen tuomarina toimi Sami Rekola. Tuomarina piti alun perin toimia keittiömestari Matti Jämsén, joka kuitenkin menehtyi yllättäen keskiviikkona 41-vuotiaana. 

"Useat maat sortuivat ylityöstämiseen"

Vatiannos2 - Viiriäinen

Kaukosen monni-annos oli rapujuhlateemainen ja lisäkkeinä tarjoiltiin muun muassa akvaviitillä täytetty krustadi sekä omenaa ja fenkolia. Viiriäisannoksessa oli ripaus Suomea metsäsienien, savun ja pohjoisen syksyn makujen muodossa.

– Suomi teki tyylilleen uskollisesti selkeää, yksinkertaista ja tyylikästä. Suomi ja Norja olivat ainoat, jotka tarjosivat viiriäisenrinnan kokonaisena. Se oli selkeä etu; useat maat sortuivat ylityöstämiseen, josta ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä. Suomen joukkueen valmistustapa sopi viiriäiselle täydellisesti. Maun perusteella arvioin Suomen kolmen parhaan joukkoon ennen tulosten julkistamista, kertoo Suomen tuomari, liha-annokset maistellut Sami Rekola.

–  Maailman huippukilpailun tarkoitus on kehittää ja koetella huippugastronomian rajoja . Se korostuu erityisesti presentaatiossa ja tekniikoissa - tällä tasolla huippujen maut ovat aina poikkeuksetta kunnossa, Rekola sanoo.

Suomen matka jatkuu kohti Lyonissa kesäkuussa 2021 pidettäviä loppukilpailuja. Joukkue jatkaa kilpailukautta ja harjoittelua alkuvuodesta, kun loppukilpailun pakolliset raaka-aineet ilmoitetaan.

LUE MYÖS: Miltä maistuu 12,90 euron valmisruoka? MTV:n ruokatoimittaja arvioi Finnairin uudet "ravintolatasoiset lentokoneruoat"

***

Videolla edesmennyt Matti Jämsén Bocuse d'Or -kisoissa. 

0:45Matti Jämsen Ranskan Bocuse d'Or kilpailuissa helmikuussa 2020.

Lisää aiheesta:

Tällaiset ruoat Suomi tarjoili kokkien MM-kisoissaJohan ja Aino selvittivät tiensä maailman arvostetuimman kokkikilpailun finaaliin – Suomi kuudes Bocuse d'Or -osakilpailussaSuomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"Irtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"Kokkien MM-kisojen finaalipaikasta kamppaillaan erityisjärjestelyin – tällaisilla ruoilla Suomi tähtää kärkikolmikkoon: "Pakolliset raaka-aineet ovat kiinnostavia"Suomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin on valittu: "Kokenut kilpailija"
RuokaMakuja
Suomen kannustusjoukkoja. Joukkue kisasi keittiömestari Matti Jämsénin muistolle.
Bocuse d'Or Academy Finland ry
Suomen vatiannos.Bocuse d'Or Academy Finland ry

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!