Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tavoitteena kaikkien aikojen kisamenestys – näin Suomi treenaa kokkien MM-kisoihin: ”Aletaan tehdä pientä keittiötanssia”

7:50Maailman kovin kokkikisa - Suomi haastajana
Julkaistu 25.01.2019 13:19

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 29.–30.1.2019. Suomen joukkue lähtee hakemaan kisoista kaikkien aikojen suomalaismenestystä.

Perjantaina 25.1.2018 Huomenta Suomen vieraiksi saapuivat Bocuse d’Or -joukkueen edustaja Ismo Sipeläinen assistenttinsa Johan Kurkelan ja valmentaja Tommi Tuomisen kanssa.

Lyonissa joukkueiden tehtävänä on valmistaa kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa. Tuomarit arvostelevat kisan aikana niin ruoan makua, ulkonäköä, kisasuoritusta kuin ruokien kansallista identiteettiä.

Kisat vaativat paljon valmistautumista ja kovaa harjoittelua. Kuinka tällaisiin kisoihin oikein treenataan, Ismo Sipeläinen?

LUE MYÖS: Ainutlaatuisen konseptin takana oleva huippukokki ihmettelee: Miksi tällaisia ravintoloita ei ole Suomessa enemmän?

– Kun tehtävä on tiedossa, homma on todella luovaa ja ryhdytään metsästämään informaatiota niin paljoa kuin löytyy. Sitten alkaa kokeiluvaihe, ja kun se on saatu palikka kerrallaan kasaan, mennään kokonaisuuksiin. Kun molemmat kokonaisuudet ovat kasassa, siirrytään kelloa vastaan ja aletaan tehdä pientä keittiötanssia, Sipeläinen kertoo.

Joukkue kertoo treenanneensa kisasuorituksen noin 20 kertaa alusta loppuun.

Menestys nostaisi Suomen tunnettavuutta ruokamaana

Suomen paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuodelta 2015. Valmentaja Tuomisen mukaan tavoitteet tälle joukkueelle ovat selkeät; tavoitteena on parantaa vahvasti neljättä sijaa.

Sen lisäksi, että kisamenestys tuo joukkueelle kunniaa ja mainetta, sillä on merkitystä myös koko Suomen ruokakulttuurille.

– Kansallisella tasolla olisi hienoa saada menestystä ja nostaa Suomen tunnettavuutta ruokamaana, Tuominen toteaa.

Mikä on Sipeläisen mukaan haastavinta kisasuorituksessa? Mistä asiasta valmentaja Tuominen joutuu muistuttamaan jatkuvasti joukkuettaan? Katso koko haastattelu videolta.

Lisää aiheesta:

Irtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"Mitä kokkaa Suomi? Arvostetuissa kokkikilpailuissa tehdään yllättäen take away -ruokaa: Yksi pakollinen raaka-aineKokkien MM-kisojen finaalipaikasta kamppaillaan erityisjärjestelyin – tällaisilla ruoilla Suomi tähtää kärkikolmikkoon: "Pakolliset raaka-aineet ovat kiinnostavia""Ihmiset saattavat ajatella, että kunhan ruoka näyttää ja maistuu hyvältä" – mitä valmistautuminen maailman arvostetuimpiin kokkikisoihin oikeasti vaatii? Maailmanmestaruuskilpailuihin valmistautuminen vaatii kokkijoukkueelta paljon – "kokeilla ei ole nälkä, ei jano, ei tarve käydä vessassa"Tuhansia työtunteja, hikeä ja pettymyksiä – suomalaisen huippukokin arkea ei moni jaksaisi
Huomenta SuomiRuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi
  • 1.11.15:45
    Mielenterveys

    Mielenterveysomainen: Kiinnitä huomiota tähän hälytysmerkkiin omassa jaksamisessasi

  • 31.10.16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • 28.10.18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • 24.10.12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"

  • 23.10.18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse