Tavoitteena kaikkien aikojen kisamenestys – näin Suomi treenaa kokkien MM-kisoihin: ”Aletaan tehdä pientä keittiötanssia”

7:50 Maailman kovin kokkikisa - Suomi haastajana

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 29.–30.1.2019. Suomen joukkue lähtee hakemaan kisoista kaikkien aikojen suomalaismenestystä.

Perjantaina 25.1.2018 Huomenta Suomen vieraiksi saapuivat Bocuse d’Or -joukkueen edustaja Ismo Sipeläinen assistenttinsa Johan Kurkelan ja valmentaja Tommi Tuomisen kanssa.

Lyonissa joukkueiden tehtävänä on valmistaa kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa. Tuomarit arvostelevat kisan aikana niin ruoan makua, ulkonäköä, kisasuoritusta kuin ruokien kansallista identiteettiä.

Kisat vaativat paljon valmistautumista ja kovaa harjoittelua. Kuinka tällaisiin kisoihin oikein treenataan, Ismo Sipeläinen?

– Kun tehtävä on tiedossa, homma on todella luovaa ja ryhdytään metsästämään informaatiota niin paljoa kuin löytyy. Sitten alkaa kokeiluvaihe, ja kun se on saatu palikka kerrallaan kasaan, mennään kokonaisuuksiin. Kun molemmat kokonaisuudet ovat kasassa, siirrytään kelloa vastaan ja aletaan tehdä pientä keittiötanssia, Sipeläinen kertoo.

Joukkue kertoo treenanneensa kisasuorituksen noin 20 kertaa alusta loppuun.

Menestys nostaisi Suomen tunnettavuutta ruokamaana

Suomen paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuodelta 2015. Valmentaja Tuomisen mukaan tavoitteet tälle joukkueelle ovat selkeät; tavoitteena on parantaa vahvasti neljättä sijaa.

Sen lisäksi, että kisamenestys tuo joukkueelle kunniaa ja mainetta, sillä on merkitystä myös koko Suomen ruokakulttuurille.

– Kansallisella tasolla olisi hienoa saada menestystä ja nostaa Suomen tunnettavuutta ruokamaana, Tuominen toteaa.

Mikä on Sipeläisen mukaan haastavinta kisasuorituksessa? Mistä asiasta valmentaja Tuominen joutuu muistuttamaan jatkuvasti joukkuettaan? Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja