Suomi neljännelle sijalle maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa: "Jonain päivänä pian palkintosijojen lasikatto murtuu"

Maailman kovin kokkikisa - Suomi haastajana 7:50 Maailman kovin kokkikisa - Suomi haastajana
Suomen joukkue vieraili Huomenta Suomessa kertomassa kisoihin valmistautumisesta.

Maailman kovimman kokkikilpailun, Bocuse D'orin, finaali huipentui Pohjoismaiden juhlaan. Suomi sijoittui kilpailussa neljänneksi. 

Yli vuoden tiiviisti harjoitelleen tiimin työ päättyi tänään Lyonin messukeskuksen Paul Bocuse-hallissa neljänteen sijaan. Vaikka tulos ei ole palkintosijatavoitteen mukainen, se on kilpailun korkeaan tasoon nähden hyvä ja jatkaa Suomen tasaista menestystä.

Vuoden 2019 Bocuse d’Or -kilpailun voitti Tanska, hopeaa otti Ruotsi ja pronssille tuli Norja.

"Pian palkintosijojen lasikatto murtuu"

Rennosti ja varmasti koko kilpailun ajan työskennellyt Suomen joukkue teki virheettömän kisasuorituksen. Valmentaja Tommi Tuomisen mukaan joukkueen kilpailusuoritus oli paras tähän mennessä; joukkueella oli ennen kilpailuja takanaan lähes 20 täyttä 5 tunnin 35 minuutin harjoitusta. 

– Kilpailu meni erittäin hyvin, pysyimme aikataulussa, ja kaikki sujui kuten suunnittelimme. Raaka-aineissa oli hiukan eroja totuttuun, esimerkiksi lihan raaka-aine oli paljon suurempaa ja myös pehmeämpää, kuin millä harjoittelimme. Erot eivät kuitenkaan vaikuttaneet suoritukseen, Ismo Sipeläinen kertoo.

Suomi oli neljäs sekä lihavadista että lautasannoksesta annetuissa pisteissä. Keittiötyöskentelyssä Suomi oli tulostaulun mukaan kolmas.

– Kilpailun taso oli kova, ja vatitehtävässä suoritukset olivat melko tasaisi, chartreuse-tehtävää tuomaroinut Matti Jämsén kertoo.

– Jonain päivänä pian palkintosijojen lasikatto murtuu, Jämsén uskoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!