Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"

Mikko Kaukonen suoriutui Bocuse d'Or -finaalissa erinomaisesti, mutta se ei riittänyt palkintosijoille.
Mikko Kaukonen suoriutui Bocuse d'Or -finaalissa erinomaisesti, mutta se ei riittänyt palkintosijoille.Bocuse d'Or Finland
Julkaistu 28.09.2021 07:46

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomi ei tänä vuonna yltänyt palkintosijoille kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa Ranskan Lyonissa.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin eilen Bocuse d'Or 2021 -finaalista, joka käytiin 26.-27.9. Lyonissa. Suomen kisavuoro oli maanantaina 27.9.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jonka finaaliin osallistui maanosien karsinnoista jatkoon päässeet 21 maata. Voiton finaalissa vei lopulta Ranska, toiseksi tuli Tanska ja kolmanneksi Norja. Ranska on ollut palkinnoilla viimeksi vuonna 2013.Suomen edustaja Mikko Kaukonen ja assistentti Anni Peräkylä sijoittuivat kuudenneksi. 

Suomen tarjoiluvadin suunnitteli muotoilija Laura Meriluoto, visuaalisesta ilmeestä vastasi AD Merja Jaskara ja take away -laatikon pakkausasiantuntijana toimi suunnittelija Heidi Uppa

– Meillä oli tänään hyvä suoritus, jossa kaikki meni kuten pitikin. Saimme todella hyvää palautetta keittiötuomareilta puhtaasta ja tyylikkäästä tekemisestä. Tulos on meille luonnollisesti pettymys, olemme tavoitelleet alusta saakka mitalisijaa, kertaa Kaukonen Bocuse d'Or Finlandin tiedotteessa.

Kilpailuissa valmistettiin kolmen ruokalajin take away -menu tomaatista ja mustasta tiikeriravusta. Suomen take away -laatikossa ruokien oikea tarjoilulämpötila varmistettiin luomukauralla täytetyillä muotoonommelluilla kauratyynyillä.

"Emme ole tietenkään tyytyväisiä tulokseen"

Tarjoiluvadilla esitellyn kilpailuruoan pakollinen raaka-aine on naudan lavan osa (blade). Lisäksi vadille nostettiin kaksi kasvislisäkettä. Tehtävässä valmistettiin myös kilpailijan kotimaata raaka-aineiltaan ja makumaailmaltaan edustava ragu-tyyppinen kasvislisäke.

21 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi keittiötyöskentelyä arvioi erillinen tuomaristo.

Takeaway - LaatikkoSuomen take away -laatikko annoksineen. Kuva: Bocuse d'Or Academy Finland ry / Santeri StenvallBocuse d'Or Academy Finland ry

– Suomen take away -menu oli toisena kilpailupäivänä mielestäni ehdottomasti paras, ja kokonaisuus oli elegantti ja tyylikäs. Suorituksemme oli ehjä, ja maut korostuivat erittäin hyvin. Myös vadilla tarjoiltu annos oli tyylikäs ja hyvin Suomen linjainen. Se yhdisti perinteistä ja modernia otetta upeasti, sanoo Suomen tuomari, take away -annokset maistellut Eero Vottonen.

Vottosen mukaan Suomi on normaalisti ollut Bocuse d'Or -kilpailuissa kärkikahinoissa.

VatiSuomen joukkueen lihavati vuosimallia 2021.Kuva: Bocuse d'Or Academy Finland ry / Santeri StenvallBocuse d'Or Academy Finland ry

– Tämänpäiväinen suoritus oli mielestämme meidän erinomaista tasoamme, ja emme ole tietenkään tyytyväisiä tulokseen. Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet, voimme yrittää analysoida mitä tapahtui, Vottonen linjaa.

Lue myös: Irtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"

Lisää aiheesta:

Tällaiset ruoat Suomi tarjoili kokkien MM-kisoissaIrtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"Mitä kokkaa Suomi? Arvostetuissa kokkikilpailuissa tehdään yllättäen take away -ruokaa: Yksi pakollinen raaka-aineSuomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Suomi neljännelle sijalle maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa: "Jonain päivänä pian palkintosijojen lasikatto murtuu"Suomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin on valittu: "Kokenut kilpailija"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • Eilen11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • Eilen06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

  • ke18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • ke06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?