Maailman arvostetuimmissa kokkikilpailuissa ollaan ajan hermoilla, kun Bocuse d'Or -mittelössä kokataan ensimmäistä kertaa ikinä take away -ruokaa.
Mikko Kaukonen ja Anni Peräkylä, Suomen Bocuse d’Or -joukkueen kilpailupari sekä valmentaja Heikki Liekola selvittivät tiensä Euroopan karsintojen kautta maailmanlaajuiseen finaaliin. Syyskuisessa finaalissa kohtaa 24 maata, jotka ovat kokanneet tiensä Ranskan Lyoniin noin 120 maan joukosta.
Lue myös: Suomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"
Vuoden 2021 kilpailussa testataan pandemia-ajan hittiä: Take away -ruokaa
Ranskalaisen keittotaidon perinteeseen nojaavassa kilpailussa kilpaillaan nyt todellakin uuden edessä, kun toinen tehtävistä on kolmen ruokalajin take away -ateria 14:lle. Pakollisena raaka-aineena jokaisessa ruokalajissa on kirsikkatomaatti.
– Koko gastronominen maailma on ollut kuluneen vuoden aikana uuden edessä ja kokit pakotettuja mahdottomassa tilanteessa keksimään ammattinsa uudelleen. Tämä näkyy muun muassa monenlaisten take away -konseptien kehittämisessä. Bocuse d’Or -kilpailut todella näyttävät muuntautumiskykynsä tässä tehtävässä, kommentoi Suomen kilpailujoukkueen johtaja ja mentori, Bocuse d’Or Academy Finlandin presidentti

