Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tonnikalan suosio romahtanut – yhtenä syynä vaivalloinen pakkaus: "Moni milleniaali ei omista edes purkinavaajaa"

Säilykepurkissa myytävän tonnikalan suosio on kääntynyt voimakkaaseen laskuun.
Säilykepurkissa myytävän tonnikalan suosio on kääntynyt voimakkaaseen laskuun. Shutterstock
Julkaistu 07.12.2018 06:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Valmistajien on täytynyt keksiä uusia keinoja, joilla tonnikalasäilykkeiden myynti saataisiin jälleen nousuun. 

Säilyketonninkalan kulutus on kääntynyt laskuun, uutisoi The Wall Street Journal. Viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana säilyketonnikalan kulutus on laskenut peräti 42 prosentilla.

Uutisen mukaan säilyketonnikalan kulutus on vähentynyt etenkin nuorten kuluttajien keskuudessa.

LUE MYÖS: Yhdysvaltalaistutkijoiden karu havainto: Puolet sushista on aivan jotain muuta kuin luullaan

Voimakas haju osasyynä kulutuksen laskuun

Kulutuksen vähentymiselle on useitakin mahdollisia syitä.

Liikakalastuksen lisäksi nuoret kuluttavat ovat nykypäivänä selvästi enemmän kiinnostuneempia tuoreesta, vähemmän käsitellystä ruoasta. Myös vegaanisen ruokavalion suosiolla saattaa olla osuutta asiaan.

Toinen potentiaalinen syy löytyy tonnikalan vahvasti, luotaantyöntävästä hajusta. Nykypäivänä yhä useampi syö lounaansa työpöydän ääressä tai muulla julkisella paikalla. Haisevan tonnikalasalaatin tai -leivän esiin kaivaminen ei välttämättä ole se mukavin vaihtoehto.

tonnikala salaatti riisi

Suosion laskua on selitetty myös nykypäivän mittapuulla epäkäytännöllisellä pakkauksella, joka koetaan monesti liian hankala. 

– Moni milleniaali ei omista edes purkinavaajaa, StarKist yhtiön markkinointi-ja innovaatiojohtaja Andy Mecs kertoo.

Tonnikala metallipurkista pussiin

Tonnikalaa myyvillä yrityksillä on kuitenkin suunnitelma, joilla tonnikalan myynti saadaan jälleen nousuun. Ratkaisuksi yritykset tarjoavat muun muassa pusseja, jotka mahdollistavat tonnikalan käyttämisen ilman purkinavaajaa.

Osa yrityksistä on puolestaan ryhtynyt myymään tonnikalasta valmistettuja välipaloja tarjotakseen vaihtoehtoja välipalakulttuurin omaksuneille ihmisille. 

Nähtäväksi jää, saadaanko näillä tonnikalan kulutus nousuun, vai onko tonnikalan kulutuksen laskusuhdanne tullut jäädäkseen. 

Lähteet: Metro, Wall Street Journal

Lisää aiheesta:

Syötkö katkarapuja? Tämän takia se kannattaaSaisiko olla yläosaton kotiinkuljetus? Korona iski sushin syöntiin Japanissa, ravintoloitsijat yrittävät täyttää myyntikuoppaa erikoisin keinoinKauppa tuunasi muovipussinsa ”häpäistäkseen” asiakkaitaan – ekoteolla odottamaton vaikutusMaistuuko klassikko sinullekin? Tutkijat huolissaan "opiskelijaherkkua" ahmivista Suosikkihedelmä joutui pannaan! Kahvilat poistavat nyt avokadoja ruokalistoiltaan – tärkeästä syystäYhdysvaltalaistutkijoiden karu havainto: Puolet sushista on aivan jotain muuta kuin luullaan
KalaRuokaMakuja
Tonnikala-aterian nauttiminen työpöydän ääressä voi aiheuttaa pitkiä katseita.Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?