Suosikkihedelmä joutui pannaan! Kahvilat poistavat nyt avokadoja ruokalistoiltaan – tärkeästä syystä

shutterstock_754306762
Monet kahvilat ovat vaihtaneet tuontihedelmän lähiruokaan. Shutterstock

Pitkät kuljetusmatkat ja tuottamiseen liittyvät ongelmat ovat laskeneet avokadon suosiota trenditietoisten keskuudessa. 

Muutamassa vuodessa trendihedelmästä kauppojen ja ravintoloiden vakiotuotteeksi tiensä raivannut avokado on jälleen uudessa murroksessa.

Vaikka osa ihmisistä ei voisi enää kuvitellakaan elävänsä ilman tätä vihreää hedelmää, trendikahvilat ympäri maailmaa ovat nyt ryhtyneet poistamaan avokadoja ruokalistoiltaan. Syy äkkikäännökseen selittyy muun muassa ilmastonmuutokseen liittyvillä huolilla. 

Kielteisiä vaikutuksia ilmastoon ja ihmisiin

Yksi avokadon mustalle listalle laittanut kahvila on brittiläinen The Wild Strawberry Cafe. Kahvila kertoi päätöksestään Instagram-sivuillaan ja selitti siihen liittyvän useampiakin syitä mukaan lukien avokadon kausiluonteisuus, pitkät kuljetusmatkat ja sen tuotannon kestävyys. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Sinun ei tarvitse olla nero ymmärtääksesi, että ruoka maistuu paremmalta silloin, kun sitä ei ole lennätetty 5000 mailia. Aikakaudella, jolloin ilmastonmuutos on lähempänä kuin koskaan, vielä tärkeämpää on, että raaka-aineen kuljettaminen Keski-Amerikasta, Etelä-Amerikasta ja Afrikasta polttoainetta ahmivalla lentokoneella vain siksi, että saisimme tyydytettyä päähänpinttymämme viimeisintä trendiruokaa kohtaan, on väärin, kahvilan Instagram-sivuilla kerrotaan.

Tuontihedelmän sijaan kahvilat ovat ryhtyneet käyttämään valikoimissaan yhä enemmän lähellä tuotettua ruokaa ja raaka-aineita. 

Ilmastokysymyksen lisäksi kahvilat ovat kertoneet luopuneensa avokadon käytöstä myös avokadon viljelyn sosioekonomisten vaikutusten vuoksi. Vuonna 2016 Meksikon Greenpeace ilmoitti alueen ihmisten kärsivän avokadojen kasvavan kysynnän vuoksi.

Metsien syrjäyttämisellä ja maatalouskemikaalien runsaalla käytöllä voi organisaation mukaan on kielteisiä vaikutuksia alueen ympäristöön ja sen asukkaiden hyvinvointiin.

Lähde: Independent

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja