Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomi Björckin ravintola joutuu lopettamaan – ehti olla auki alle vuoden

Sanchomen tiimiä kasattiin kaksi vuotta ja Björck kertoi itsekin uhranneensa valtaosan ajastaan ravintolaan liittyviin asioihin ennen avaamista.
Sanchomen tiimiä kasattiin kaksi vuotta ja Björck kertoi itsekin uhranneensa valtaosan ajastaan ravintolaan liittyviin asioihin ennen avaamista.Sanchome
Julkaistu 15.02.2023 11:20

Emmi Niiniaho

Tomi Björckin uusin ravintola joutuu sulkemaan ovensa Helsingissä.

Kokki ja ravintoloitsija Tomi Björck avasi yhtiökumppaneidensa kanssa toukokuussa 2022 japanilaisravintola Sanchomen Helsingin keskustaan.

MTV Uutiset kirjoitti tällöin Björckin visiosta tuoda "Japani Helsinkiin" hotelli Kämpin yhteyteen avautuneessa ravintolassa. Björckin mukaan tavoitteena oli tehdä asiat mahdollisimman hyvin, laadukkaimmista mahdollisista raaka-aineista.

Björck kertoi tuolloin, että hänelle itselleen merkityksellisin osa ravintolassa on Roku Omakase -tiski, "ravintola ravintolan sisällä", johon otetaan asiakkaita ainoastaan kuusi per päivä. Illallinen eksklusiivisella omakase-tiskillä maksoi 250 euroa.

Viidestoista helmikuuta yhtiö julkaisi kuitenkin surullisen tiedotteen, jossa ilmoitettiin, että ystävänpäivä jäi ravintolan viimeiseksi toimintapäiväksi.

Lue myös: Suomalainen Michelin-ravintola ilmoitti yllätyslopetuksesta – keittiömestari avaa nyt taustat: Uusi ilmiö haastaa Fine dining -ravintolat

"Viime vuodet ovat olleet erittäin haastavia"

Yrityksen tiedote alkaa sanoilla: "Raskain mielin jaamme tänään todella harmillisen uutisen – Sanchome-ravintola on pysyvästi suljettu 15.2.2023 alkaen."

Lopettamissyyksi kerrotaan maailman epästabiilin tilanteen aiheuttamat hintojen nousut niin raaka-aineissa kuin kiinteissä kuluissa sekä alkuvuodesta iskenyt raju ostovoiman heikkeneminen. 

Tomi Björck kertoo toukokuussa 2022 kuvatulla videolla, millainen on 250 euron Roku Omakase -elämys. Artikkeli jatkuu videon alla.

5:17Vain kuusi ihmistä illassa mahtuu syömään – tällainen on Tomi Björckin uuden ravintolan"erikoistiski", jossa illallinen maksaa 250 euroaVain kuusi ihmistä illassa mahtuu syömään – tällainen on Sanchomen "erikoistiski", jossa illallinen maksaa 250 euroa

Tiedotteen mukaan yritys on tehnyt itse päätöksen lopettamisesta.

– Kiitämme lämpimästi upeita asiakkaitamme, omistautunutta henkilökuntaamme sekä erinomaisia yhteistyökumppaneitamme. Surullisena toteamme, että 14.2. oli viimeinen toimintapäivämme kauniissa ravintolassamme, jonka eteen on paiskittu töitä vuosikaudet. Viimeiset vuodet ovat olleet erittäin haastavia ravintolatoimijoille, tiedotteessa kerrotaan.

Pääkeittiömestari ja omistaja Tomi Björckin lisäksi Sanchomen tiimiin kuuluivat pääkeittiömestari ja omistaja Serko Rantanen, ravintolajohtaja ja osakas Ronny Malmberg, keittiömestari ja osakas Simo Harrivaara, ravintolapäällikkö ja osakas Tuula Juutilainen, pääbaarimestari Jere Vihervaara sekä talousjohtaja ja osakas Minka Björck.

Lue myös: Maailman parhaaksi valittu ravintola sulkee ovensa: "Aloitamme uuden aikakauden"

Lue myös: Timo löysi todellisen aarteen Hilja-mumminsa vanhasta vihosta vuodelta 1912 – nyt mummin hittiruoka päätyi Michelin-ravintolan listalle: "Aika huikea perintö"

Katso myös: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"

1:04Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"Onko fine dining -kulttuuri kuolemassa? Kysymykseen vastasi kokki ja ravintoloitsija Henri Alén.

Lähde: Sanchome Oy

Lisää aiheesta:

Tunnettu ravintola sulki ovensa HelsingissäTomi Björckin ravintola lopettaa: "Myrskyisä aika ravintola-alalla on jatkunut"Liittyykö tämä elokuva ravintola Noman sulkeutumiseen? Villejä spekulaatioita somessa: "Varaan pöydän viimeiselle illalliselle, ja…"Vain kuusi asiakasta illassa, hinta 250 euroa per naama: Tällainen on Tomi Björckin ja kumppaneiden uutuusravintolan erikoistiskiHelsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningista
RavintolatTomi BjörckTalousRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen17:11
    Ruoka

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen10:39
    Ruoka

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista