Tomi Björckin ravintola joutuu lopettamaan – ehti olla auki alle vuoden

Sanchome_020522-18 copy
Sanchomen tiimiä kasattiin kaksi vuotta ja Björck kertoi itsekin uhranneensa valtaosan ajastaan ravintolaan liittyviin asioihin ennen avaamista. Sanchome

Tomi Björckin uusin ravintola joutuu sulkemaan ovensa Helsingissä.

MTV Uutiset kirjoitti tällöin Björckin visiosta tuoda "Japani Helsinkiin" hotelli Kämpin yhteyteen avautuneessa ravintolassa. Björckin mukaan tavoitteena oli tehdä asiat mahdollisimman hyvin, laadukkaimmista mahdollisista raaka-aineista.

Björck kertoi tuolloin, että hänelle itselleen merkityksellisin osa ravintolassa on Roku Omakase -tiski, "ravintola ravintolan sisällä", johon otetaan asiakkaita ainoastaan kuusi per päivä. Illallinen eksklusiivisella omakase-tiskillä maksoi 250 euroa.

Viidestoista helmikuuta yhtiö julkaisi kuitenkin surullisen tiedotteen, jossa ilmoitettiin, että ystävänpäivä jäi ravintolan viimeiseksi toimintapäiväksi.

"Viime vuodet ovat olleet erittäin haastavia"

Yrityksen tiedote alkaa sanoilla: "Raskain mielin jaamme tänään todella harmillisen uutisen – Sanchome-ravintola on pysyvästi suljettu 15.2.2023 alkaen."

Lopettamissyyksi kerrotaan maailman epästabiilin tilanteen aiheuttamat hintojen nousut niin raaka-aineissa kuin kiinteissä kuluissa sekä alkuvuodesta iskenyt raju ostovoiman heikkeneminen. 

Tomi Björck kertoo toukokuussa 2022 kuvatulla videolla, millainen on 250 euron Roku Omakase -elämys. Artikkeli jatkuu videon alla.

Vain kuusi ihmistä illassa mahtuu syömään – tällainen on Tomi Björckin uuden ravintolan"erikoistiski", jossa illallinen maksaa 250 euroa 5:17
Vain kuusi ihmistä illassa mahtuu syömään – tällainen on Sanchomen "erikoistiski", jossa illallinen maksaa 250 euroa

Tiedotteen mukaan yritys on tehnyt itse päätöksen lopettamisesta.

– Kiitämme lämpimästi upeita asiakkaitamme, omistautunutta henkilökuntaamme sekä erinomaisia yhteistyökumppaneitamme. Surullisena toteamme, että 14.2. oli viimeinen toimintapäivämme kauniissa ravintolassamme, jonka eteen on paiskittu töitä vuosikaudet. Viimeiset vuodet ovat olleet erittäin haastavia ravintolatoimijoille, tiedotteessa kerrotaan.

Pääkeittiömestari ja omistaja Tomi Björckin lisäksi Sanchomen tiimiin kuuluivat pääkeittiömestari ja omistaja Serko Rantanen, ravintolajohtaja ja osakas Ronny Malmberg, keittiömestari ja osakas Simo Harrivaara, ravintolapäällikkö ja osakas Tuula Juutilainen, pääbaarimestari Jere Vihervaara sekä talousjohtaja ja osakas Minka Björck.

Katso myös: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"

Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua" 1:04
Onko fine dining -kulttuuri kuolemassa? Kysymykseen vastasi kokki ja ravintoloitsija Henri Alén.

Lähde: Sanchome Oy

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!