Maailman parhaaksi valittu ravintola sulkee ovensa: "Aloitamme uuden aikakauden"

Ravintola Noma
Ravintola Noma on valittu maailman parhaaksi ravintolaksi useaan otteeseen. Shutterstock

Maailman parhaaksi ravintolaksi useaan otteeseen valittu, Kööpenhaminassa sijaitseva ravintola Noma lopettaa toimintansa nykymuodossaan vuonna 2024.

Kolmen Michelin-tähden ravintola Noma sulkee ovensa talvella 2024. Noman ravintoloitsija, keittiömestari René Redzepi tiedottaa asiasta ravintolan nettisivuilla.

– Talvi 2024 tulee olemaan nykymuotoisen Noman viimeinen sesonki. Aloitamme uuden aikakauden, Noma 3.0.:n, Redzepi tiimeineen kertoo ravintolan sivuilla.

Redzepi kertoi ravintolan uusista tuulista lyhyesti myös Instagramissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Redzepin mukaan Noma muuttuu vuonna 2025 ”jättimäiseksi laboratorioksi” eli eräänlaisesi testikeittiöksi, jossa kehitellään ruokainnovaatioita ja uusia makuja. Uuteen projektiin liittyy myös matkustelua maailmalla.

– Onko jokin paikka maailmassa, jonne meidän täytyy matkustaa oppiaksemme asioita? Siinä tapauksessa teemme Noma-pop-upin.

Maailman paras ravintola monena vuotena

Kun riittävästi uusia ideoita ja makuja on kerätty, ravintola saattaa avata ovensa tietyksi sesongiksi Kööpenhaminassa. Redzepin mukaan asiakkaiden palveleminen on edelleen osa Nomaa, mutta ravintolana oleminen ei enää määrittele paikkaa tai ravintolatiimiä.

– Sen sijaan suuri osa ajastamme kuluu uusien projektien tutkimiseen ja monien muiden ideoiden ja tuotteiden kehittämiseen.

Tanskan Kööpenhaminassa sijaitseva kolmen Michelin-tähden ravintola Noma on kruunattu Maailman 50 parasta ravintolaa -listauksen ykköseksi vuosina 2010, 2011, 2012, 2014 ja 2021. Listauksen sääntömuutoksen vuoksi samaa ravintolaa ei voida enää valita voittajaksi monena vuonna peräkkäin, joten Noma päätyi vuoden 2021 jälkeen niin sanotulle "Best of the Best" -listalle.

Katso myös: Riemastuttava video: Voisiko henkilökunta enempää iloita ja tuulettaa? Noma valittiin maailman parhaaksi ravintolaksi

0:53
Noma valittiin maailman parhaaksi ravintolaksi vuonna 2021 ja henkilökunnan ilo oli ylimmillään.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja