Toimittaja testasi yleisimmät virheet pannukakkujen valmistuksessa – yksi yllätti herkullisuudellaan: ”Suorastaan suussa sulava”

Pannukakkuja ylijäämäpuurosta

Ruokatoimittaja testasi, miten yleiset virheet amerikkalaisten pannukakkujen valmistuksessa vaikuttavat niiden makuun. Nainen kokkasi pannukakkuja useamman kerran samaa reseptiä noudattaen – tehden joka kerta tahallaan eri virheen.

Videolla valmistetaan pannukakkuja ylijäämäpuurosta.

Rachel Askinasi valmisti pannukakut moneen kertaan alusta alkaen itse, dokumentoidakseen arkisten virheiden vaikutukset pannukakkujen ulkonäköön ja makuun. Hän muun muassa käytti liikaa maitoa sekä ruokasoodaa leivinjauheen sijaan.

Rachel raportoi Insiderille, miten yleiset mokat näkyivät lopputuloksessa.

Liikaa tai liian vähän jauhoja

Rachel lisäsi pannukakkuihin sekä liikaa että liian vähän jauhoja. Ylimääräiset jauhot tekivät pannukakuista todella ilmavia, mutta myös hieman kuivahkoja.

– Jauhojen taputtelu mittakupissa tai sen kopauttelu pöytään jauhojen mittaamisen jälkeen johtaa todennäköisesti mittausvirheeseen, jolloin jauhoja tulee liikaa, Rachel varoittaa.

Nainen sanoo pannukakkujen olleen hieman liimaisen oloisia, muttei kuitenkaan täysin pilallisia.

– Niissä oli silti klassinen, maukas maku, Rachel sanoo.

Vähäinen määrä jauhoja johti taas ohuisiin pannukakkuihin, jotka levisivät ympäri pannua. Rachel käytti jauhoja puolet reseptissä olleesta määrästä. Pannukakut olivat myös rasvaisen oloisia sekä maistuivat vahvasti voilta ja suolalta.

– Jos taikina vaikuttaa todella juoksevalta, kun kaadat sen pannulle, suosittelen lisäämään seokseen jauhoja ennen toisen pannukakun paistamista, nainen vinkkaa.

Ruokasoodan käyttäminen leivontajauheen sijaan

Ruokasoodan avulla valmistetut pannukakut näyttivät ulkoisesti hyviltä, raportoi Rachel. Maku oli kuitenkin sitäkin hirveämpi.

– Suupalan otettuani huomasin, että maku oli järkyttävän metallinen. Se maistui niin kemikaalimaiselta, että minun piti sylkeä se ulos suustani. Vielä sylkemisen jälkeenkin maku jäi kielen päälle, Rachel kertoo.

Nainen kehottaa aloittamaan suosiolla alusta, jos mokan huomaa ajoissa.

Liikaa tai liian vähän maitoa

Tuplamäärä maitoa teki pannukakusta makean ja lättänän. Taikina näytti epäilyttävältä, mutta maku yllätti.

– Taikina oli juoksevaa ja siinä oli jauhoklönttejä. Pannukakuista tuli ohuita. Maku oli kuitenkin todella hyvä: makea, mutta ei liian sokerinen, Rachel kertoo.

Vain pieni määrä maitoa johti odotettavasti päinvastaiseen lopputulokseen. Pannukakut olivat paksuja ja tiheitä, eikä niissä ollut maidon tuomaa makeaa vivahdetta.

– Maku oli silti ihan hyvä, samankaltainen kuin perinteisessä pannukakussa, Rachel sanoo.

Ylimääräinen kananmuna tai ei lainkaan kananmunia

Ylimääräinen kananmuna vei pannukakuista lähes kaiken maun, Rachel kirjoittaa. Ne olivat myös muita pannukakkuja painavampia ja lötkömpiä.

Pannukakut ilman kananmunia olivat Rachelin mukaan sen sijaan menestys. Ne olivat ilmavia, kosteita ja tiheitä. Lisäksi pannukakut maistuivat todella makeilta.

– Maidon makeus tuli läpi, ja pannukakkujen koostumus oli suorastaan suussa sulava, nainen hehkuttaa.

Voin jättäminen pois

Ilman voita pannukakuista tuli sitkeitä. Aluksi ne näyttivät kuitenkin ilmavalta, jonka takia sitkeys oli yllätys. Pannukakut myös lässähtivät hieman, kun ne poistettiin pannulta.

– Maultaan ne eivät olleet yhtä makeita kuin osa aiemmista kokeiluista, mutta eivät myöskään yhtä mauttomia kuin ylimääräisellä munalla tehdyt pannukakut, Rachel arvioi.

Rachel sanoo syöneensä kaikkia muita versioita, paitsi ruokasoodalla valmistettuja. Hän kertoo yllättyneensä positiivisesti siitä, miten hyviä joistain pannukakuista tuli. Nainen kannustaakin kaikkia kokeilemaan eri versioita amerikkalaisista pannukakuista.

– En usko, että voit mennä pahasti vikaan, Rachel kehottaa.

Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja