Ruokatoimittaja testasi: Näin saat halvoista pakasteranskalaisista järjettömän hyviä todella helposti

1:57 Näin teet hasselbackan perunat

Pakasteranskalaisistakin saa loihdittua herkullisen arkiruoan vähällä vaivalla, huomasi The Insider -sivuston ruokatoimittaja Chelsea Davis. 

Videolla: Joko olet testannut herkulliset hasselbackan perunat?

Ammattilaiskokit paljastivat aiemmin Insider-sivustolla parhaat kikkansa pakasteranskalaisten maun ja koostumuksen parantamiseen. Nyt samaisen sivuston ruokatoimittaja Chelsea Davis päätti kokeilla kikkoja ja löysi niiden joukosta parhaat.

Maustamalla paranee!

Kokkien niksien joukossa oli muun muassa erilaisia maustamiskonsteja, joilla pakasteranskikset saa tuunattua helposti maukkaammiksi. Yksi vinkeistä oli, että ranskalaiset tulisi suolata heti paiston jälkeen

– Jos suola tuntuu putoavan ranskanperunoiden päältä, maustat ne luultavasti väärään aikaan. Mausta ranskanperunat heti, kun otat ne ulos uunista.

Ruokatoimittaja Chelsea Davis totesi omassa testissään maustamistavan hyväksi, sillä suola tarttuu ranskalaisiin paremmin, kun ne ovat vielä kuumia ja pinnalta rasvaisia. Chelsea testasi ranskalaisiin myös muita mausteita.

– Opin, että ranskanperunoille sopii moni maustesekoitus, joka ei välttämättä ole edes tarkoitettu alun perin perunoille. 

Suolaiset ranskanperunat rakastavat myös hapanta makuparia, kuten sitruunamehua, viinietikkaa tai suolakurkkuja. Nämä raaka-aineet korostavat perunan makua. Liikaa nestemäisiä mausteita ei kannata ranskalaisiin lorotella, jotta ne eivät vety. Ripaus esimerkiksi viinietikkaa heti paiston jälkeen tekee tehtävänsä. 

– Suolakurkut ja ranskalaiset olivat mahtava suolainen yhdistelmä, Chelsea kehuu. 

Yhdellä kikalla rapeampia pakasteranskalaisia

Perinteisesti pakasteranskanperunat paistetaan leivinpaperilla vuoratulla pellillä, mutta paremman lopputuloksen voi saada uuniritilän avulla. Tämä vaatii tietysti hieman perunasuikaleiden asettelua, jotta ne eivät tipu ritilöiden välistä uuniin.

– Ranskalaisten paistaminen uuniritilällä takaa tasaisen paistuminen sekä ilman kiertämisen perunoiden ympärillä. Näin saat varmemmin kullanruskeita ja rapeita ranskalaisia,  Potatoes USA:n ammattilaiskokki ja keittiömestari R.J Harvey neuvoi aiemmin.

Ruokatoimittaja ei koskaan aiemmin ollut kokeillut ranskalaisten paistamista uuniritilällä, mutta yllättyi nyt tuloksesta positiivisesti.

–  Niistä todellakin tuli rapeampia ja kullankeltaisia. Teen näin jatkossakin!

Ranskalaiset kaikilla mausteilla?

Ruokatoimittaja Chelsea Davisin mukaan kaikki edellämainitut tekniikat todella paransivat pakasteranskalaisten makua ja koostumusta. Jos ranskalaisiin haluaa täydellisen viimeistelyn, Chelsea suosittelee kokeilemaan juustolla tai erilaisilla kastikkeilla päällystettyjä perunoita, eli niin sanottuja "loaded fries" -ranskalaisia kaikilla mausteilla.

– Kokkien niksit olivat todella helppoja ja takuuvarmoja, eivätkä vaatineet lainkaan ruoanlaittotaitoa. Ennen kaikkea ne saivat minut luovaksi ja opin, että pakasteranskalaisistakin saa loihdittua täyttävän arkiaterian erilaisilla lisukkeilla. 

Ruokatoimittaja kertoo pitäneensä erityisesti texmex-ranskalaisista, jotka valmistettiin pannulla ja paistetiin yhdessä salsakastikkeen, juuston ja fajitas-mausteseoksen kanssa.

Lähde: The Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja