Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokatoimittaja testasi: Näin saat halvoista pakasteranskalaisista järjettömän hyviä todella helposti

1:57Näin teet hasselbackan perunat
Julkaistu 02.11.2020 17:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pakasteranskalaisistakin saa loihdittua herkullisen arkiruoan vähällä vaivalla, huomasi The Insider -sivuston ruokatoimittaja Chelsea Davis. 

Videolla: Joko olet testannut herkulliset hasselbackan perunat?

Ammattilaiskokit paljastivat aiemmin Insider-sivustolla parhaat kikkansa pakasteranskalaisten maun ja koostumuksen parantamiseen. Nyt samaisen sivuston ruokatoimittaja Chelsea Davis päätti kokeilla kikkoja ja löysi niiden joukosta parhaat.

LUE MYÖS: Kokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeen

Maustamalla paranee!

Kokkien niksien joukossa oli muun muassa erilaisia maustamiskonsteja, joilla pakasteranskikset saa tuunattua helposti maukkaammiksi. Yksi vinkeistä oli, että ranskalaiset tulisi suolata heti paiston jälkeen

– Jos suola tuntuu putoavan ranskanperunoiden päältä, maustat ne luultavasti väärään aikaan. Mausta ranskanperunat heti, kun otat ne ulos uunista.

Ruokatoimittaja Chelsea Davis totesi omassa testissään maustamistavan hyväksi, sillä suola tarttuu ranskalaisiin paremmin, kun ne ovat vielä kuumia ja pinnalta rasvaisia. Chelsea testasi ranskalaisiin myös muita mausteita.

– Opin, että ranskanperunoille sopii moni maustesekoitus, joka ei välttämättä ole edes tarkoitettu alun perin perunoille. 

Suolaiset ranskanperunat rakastavat myös hapanta makuparia, kuten sitruunamehua, viinietikkaa tai suolakurkkuja. Nämä raaka-aineet korostavat perunan makua. Liikaa nestemäisiä mausteita ei kannata ranskalaisiin lorotella, jotta ne eivät vety. Ripaus esimerkiksi viinietikkaa heti paiston jälkeen tekee tehtävänsä. 

– Suolakurkut ja ranskalaiset olivat mahtava suolainen yhdistelmä, Chelsea kehuu. 

Yhdellä kikalla rapeampia pakasteranskalaisia

Perinteisesti pakasteranskanperunat paistetaan leivinpaperilla vuoratulla pellillä, mutta paremman lopputuloksen voi saada uuniritilän avulla. Tämä vaatii tietysti hieman perunasuikaleiden asettelua, jotta ne eivät tipu ritilöiden välistä uuniin.

– Ranskalaisten paistaminen uuniritilällä takaa tasaisen paistuminen sekä ilman kiertämisen perunoiden ympärillä. Näin saat varmemmin kullanruskeita ja rapeita ranskalaisia,  Potatoes USA:n ammattilaiskokki ja keittiömestari R.J Harvey neuvoi aiemmin.

Ruokatoimittaja ei koskaan aiemmin ollut kokeillut ranskalaisten paistamista uuniritilällä, mutta yllättyi nyt tuloksesta positiivisesti.

–  Niistä todellakin tuli rapeampia ja kullankeltaisia. Teen näin jatkossakin!

Ranskalaiset kaikilla mausteilla?

Ruokatoimittaja Chelsea Davisin mukaan kaikki edellämainitut tekniikat todella paransivat pakasteranskalaisten makua ja koostumusta. Jos ranskalaisiin haluaa täydellisen viimeistelyn, Chelsea suosittelee kokeilemaan juustolla tai erilaisilla kastikkeilla päällystettyjä perunoita, eli niin sanottuja "loaded fries" -ranskalaisia kaikilla mausteilla.

– Kokkien niksit olivat todella helppoja ja takuuvarmoja, eivätkä vaatineet lainkaan ruoanlaittotaitoa. Ennen kaikkea ne saivat minut luovaksi ja opin, että pakasteranskalaisistakin saa loihdittua täyttävän arkiaterian erilaisilla lisukkeilla. 

Ruokatoimittaja kertoo pitäneensä erityisesti texmex-ranskalaisista, jotka valmistettiin pannulla ja paistetiin yhdessä salsakastikkeen, juuston ja fajitas-mausteseoksen kanssa.

LUE MYÖS: Tomin "seitsemän minuutin sekoitus" on salaisuus ylivoimaisiin paistettuihin perunoihin – kokki paljastaa simppelin tekniikkansa

Lähde: The Insider

Lisää aiheesta:

Todelliset himohitit: Näihin resepteihin ja ruokanikseihin rakastuimme tänä vuonnaAnnin testissä selvisi paras kikka rapeisiin ranskalaisiin uunissa Tämä perunamuusin valmistustapa jakaa mielipiteet täysin: "Miksi?!"Joko testasit ylistettyä ainesosaa? Kokit hehkuttavat: Tekee salaatista tai pastasta hetkessä parempaaKokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeenTässä ainesosassa täydellisten lohkoperunoiden salaisuus? Jamie Oliver: "Kun olet kokeillut tätä kerran, et enää palaa entiseen"
RuokaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • ti17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • ti09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu