Toimittaja testasi 8 eri tapaa pekonin paistamiseen ja löysi kirkkaan voittajan – nopein ja paras menetelmä: "Olin todella yllättynyt"

Törkeän hyvät pekoniperunat grillissä 0:44 Törkeän hyvät pekoniperunat grillissä

Insiderin toimittaja Rachel Askinasi testasi kahdeksan erilaista tapaa pekonin paistamiseen ja totesi yhden olevan ylitse muiden.

Videolla vinkit täydellisiin pekonipottuihin!

Miten valmistetaan täydellistä pekonia? Asiaa on aiemmin selvittänyt muun muassa Food52 -ruokasivuston ruokatoimittaja ja kolumnisti Ella Quittner. Nyt täydellisen pekonin saloihin sukelletaan myös suositulla Insider-sivustolla. Toimittaja Rachel Askinasi päätti testata kahdeksan erilaista tapaa pekonin paistamiseen.

–  Tein pekonia kahdeksalla eri tavalla nähdäkseni, millä saa aikaiseksi parhaat aamiaispekonit. Vertailin valmistustapoihin kuluvaa aikaa sekä pekonin rakennetta ja makua, Rachel kertoo kokeilustaan.

Hyviä menetelmiä ja huteja

Ensimmäiseksi Rachel kokeili tapaa, jossa valmistus aloitetaan laittamalla pekonit kylmälle ja kuivalle pannulle. Se osoittautui mainioksi valmistustavaksi.

– Tämä esti rasvan roiskumisen ympäri hellaa, mutta rasvaa jäi sen sijaan pannulle enemmän kuin muissa menetelmissä. Tällä metodilla sain tasaisesti paistnutta pekonia noin 7 minuutissa, mutta niiden rakenne ei ollut aivan paras.

Rachel ei usko, että valmistustapa tyydyttää niitä pekonin ystäviä, jotka pitävät rapeasta tekstuurista. Jos pekonit sen sijaan laittaa paistumaan suoraan kuumalle pannulle, on riskinä epätasainen paistolopputulos.

– Tuli puoliksi kumimaista ja puoliksi palanutta pekonia.

Pekonin hauduttaminen vedessä teki lihasta hieman mautonta, joten metodi ei kerännyt Rachelilta pisteitä. Myöskään mikään uunimenetelmistä ei osoittautunut täydellisen toimivaksi.

Pekonista parasta nopeasti mikrossa

Yllättäen parhaaksi valmistustavaksi nousikin pekonin paistaminen mikrossa.

–  Olin todella yllättynyt, miten hyvää pekonista tuli mikrossa. Kyse ei ole tavanomaisesta menetelmästä, mutta se toimi yllättävän hyvin. Laitoin kaksi pekonisiivua talouspaperipalojen väliin ja paistoin täydellä teholla pari minuuttia. Nyrkkisääntönä on, että yksi minuutti per yksi pekoniviipale.Talouspaperit imivät ylimääräisen rasvan ja itse pekoni oli kypsää ja rapsakkaa, Rachel kehuu.

Kyseessä oli myös testin nopein menetelmä.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.