Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Toimittaja testasi 8 eri tapaa pekonin paistamiseen ja löysi kirkkaan voittajan – nopein ja paras menetelmä: "Olin todella yllättynyt"

0:44Törkeän hyvät pekoniperunat grillissä
Julkaistu 17.08.2020 20:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Insiderin toimittaja Rachel Askinasi testasi kahdeksan erilaista tapaa pekonin paistamiseen ja totesi yhden olevan ylitse muiden.

Videolla vinkit täydellisiin pekonipottuihin!

Miten valmistetaan täydellistä pekonia? Asiaa on aiemmin selvittänyt muun muassa Food52 -ruokasivuston ruokatoimittaja ja kolumnisti Ella Quittner. Nyt täydellisen pekonin saloihin sukelletaan myös suositulla Insider-sivustolla. Toimittaja Rachel Askinasi päätti testata kahdeksan erilaista tapaa pekonin paistamiseen.

–  Tein pekonia kahdeksalla eri tavalla nähdäkseni, millä saa aikaiseksi parhaat aamiaispekonit. Vertailin valmistustapoihin kuluvaa aikaa sekä pekonin rakennetta ja makua, Rachel kertoo kokeilustaan.

Hyviä menetelmiä ja huteja

Ensimmäiseksi Rachel kokeili tapaa, jossa valmistus aloitetaan laittamalla pekonit kylmälle ja kuivalle pannulle. Se osoittautui mainioksi valmistustavaksi.

– Tämä esti rasvan roiskumisen ympäri hellaa, mutta rasvaa jäi sen sijaan pannulle enemmän kuin muissa menetelmissä. Tällä metodilla sain tasaisesti paistnutta pekonia noin 7 minuutissa, mutta niiden rakenne ei ollut aivan paras.

Rachel ei usko, että valmistustapa tyydyttää niitä pekonin ystäviä, jotka pitävät rapeasta tekstuurista. Jos pekonit sen sijaan laittaa paistumaan suoraan kuumalle pannulle, on riskinä epätasainen paistolopputulos.

– Tuli puoliksi kumimaista ja puoliksi palanutta pekonia.

Pekonin hauduttaminen vedessä teki lihasta hieman mautonta, joten metodi ei kerännyt Rachelilta pisteitä. Myöskään mikään uunimenetelmistä ei osoittautunut täydellisen toimivaksi.

Pekonista parasta nopeasti mikrossa

Yllättäen parhaaksi valmistustavaksi nousikin pekonin paistaminen mikrossa.

–  Olin todella yllättynyt, miten hyvää pekonista tuli mikrossa. Kyse ei ole tavanomaisesta menetelmästä, mutta se toimi yllättävän hyvin. Laitoin kaksi pekonisiivua talouspaperipalojen väliin ja paistoin täydellä teholla pari minuuttia. Nyrkkisääntönä on, että yksi minuutti per yksi pekoniviipale.Talouspaperit imivät ylimääräisen rasvan ja itse pekoni oli kypsää ja rapsakkaa, Rachel kehuu.

Kyseessä oli myös testin nopein menetelmä.

Lue myös: Ella testasi parhaan tavan paistaa pekonia: "Jos rakastat rapeutta, tee näin"

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättääKokki paljastaa simppelin salaisuuden täydelliseen pekoniin – monet sortuvat kriittiseen paistovirheeseenElla löysi parhaan tavan pekonin paistamiseen: Jos rakastat rapeita reunoja, tee näinElla selvitti kaikkien aikojen parhaimman tavan pekonin paistamiseen: Jos rakastat rapeita reunoja, tee näinKolme erilaista tapaa kypsentää pekoni – toimittaja selvitti, mikä valmistustapa on kaikkein paras
RuokaPekoniMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen13:56
    Maatalous

    Miten käy kotimaisen ruoan? MTK:n uusi isäntä kertoo, mikä kaikki on tällä hetkellä pielessä

  • Eilen09:35
    Klassikkoreseptit

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"

  • Eilen06:49
    Flunssa

    Harva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"

  • 30.11.17:15
    Harri Syrjänen

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus