Insiderin toimittaja Rachel Askinasi testasi kahdeksan erilaista tapaa pekonin paistamiseen ja totesi yhden olevan ylitse muiden.
Videolla vinkit täydellisiin pekonipottuihin!
Miten valmistetaan täydellistä pekonia? Asiaa on aiemmin selvittänyt muun muassa Food52 -ruokasivuston ruokatoimittaja ja kolumnisti Ella Quittner. Nyt täydellisen pekonin saloihin sukelletaan myös suositulla Insider-sivustolla. Toimittaja Rachel Askinasi päätti testata kahdeksan erilaista tapaa pekonin paistamiseen.
– Tein pekonia kahdeksalla eri tavalla nähdäkseni, millä saa aikaiseksi parhaat aamiaispekonit. Vertailin valmistustapoihin kuluvaa aikaa sekä pekonin rakennetta ja makua, Rachel kertoo kokeilustaan.
Hyviä menetelmiä ja huteja
Ensimmäiseksi Rachel kokeili tapaa, jossa valmistus aloitetaan laittamalla pekonit kylmälle ja kuivalle pannulle. Se osoittautui mainioksi valmistustavaksi.
– Tämä esti rasvan roiskumisen ympäri hellaa, mutta rasvaa jäi sen sijaan pannulle enemmän kuin muissa menetelmissä. Tällä metodilla sain tasaisesti paistnutta pekonia noin 7 minuutissa, mutta niiden rakenne ei ollut aivan paras.
Rachel ei usko, että valmistustapa tyydyttää niitä pekonin ystäviä, jotka pitävät rapeasta tekstuurista. Jos pekonit sen sijaan laittaa paistumaan suoraan kuumalle pannulle, on riskinä epätasainen paistolopputulos.
– Tuli puoliksi kumimaista ja puoliksi palanutta pekonia.