Sarah opettaa simppelin niksin täydellisiin kekseihin – "Tämä muuttaa kaiken"

Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit! 1:11 Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!
Videolta voit katsoa ohjeen Kinder-cookiesien valmistamiseen.

Leivontabloggaaja osoittaa videolla, miten eri valmistustavat vaikuttavat keksien rakenteeseen.

Pääkuvan videolta voit katsoa ohjeen Kinder-cookiesien valmistamiseen.

Harva pystyy vastustamaan uunituoreita suklaahippukeksejä. Osa pitää kekseistä melko pehmoisina ja sitkeinä, osa taas rapeaksi paistettuna.

Se, millainen keksin rakenteesta tulee, liittyy olennaisesti keksitaikinan vetäytymisaikaan sekä uunin paistolämpötilaan, kertoo The Kitchn -sivusto.

Yhdysvaltalainen leivontabloggaaja Sarah Crawford esittää TikTokiin ladatulla videolla, miten erilaisia samasta taikinasta valmistetuista kekseistä voi tulla.

"En edes tiennyt, että taikinan pitää antaa levätä"

TikTokiin jakamallaan videolla Crawford esittelee kuusi suklaahippukeksiä, jotka on kaikki valmistettu samasta taikinasta.

– Katsokaa, kuinka paljon jähmettymisaika ja lämpötila voivat vaikuttaa keksin ulkonäköön, nainen sanoo videolla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Crawford myös halkaisee jokaisen keksin, näyttääkseen, että ne ovat myös rakenteeltaan tyystin erilaisia.

– Taikinan jäähdyttämättä jättäminen johtaa halkeileviin kekseihin, koska taikina ei ehtinyt imeä jauhoja itseensä jääkaapissa, hän selittää.

Yksi kekseistä on paistettu 30 minuuttia jääkaapissa vetäytyneestä taikinasta, yksi pakastetusta taikinasta, yksi on paistettu 175 asteessa ja yksi 190 asteessa.

Crawfordin suosikkilopputulos syntyy, kun taikinan annetaan vetäytyä jääkaapissa kaksi tuntia ja keksit paistetaan sitten 175 asteessa.

– Tämä auttaa syventämään keksin makua ja antaa aineksille aikaa sulautua toisiinsa. Lopputulos on sitkeä, mutta rapeareunainen ja juuri sopivan paksuinen.

Video on kerännyt yli 1,8 miljoona katselua ja tuhansia kommentteja.

– Vau, tämä muuttaa kaiken.

– En edes tiennyt, että taikinan pitää antaa levätä, yksi käyttäjistä tunnustaa.

– Tahtoisin nyt todella pahasti suklaakeksejä, eräs käyttäjä sanoittaa varmasti meidän kaikkien tuntemukset.

Lähteet: The Kitchn, TikTok

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!