Lihakauppa loihti hittimakkaran, joka saa osan voimaan pahoin: "Olette menettäneet järkenne"

shutterstock_1383786788
Larmers Butchers kertoo, että suklainen makkara on osoittautunut hittituotteeksi. Kuvituskuva. Copyright (c) 2019 FooTToo/Shutterstock. No use without permission.

Irlantilainen lihakauppa toi myyntiin makkarat, joiden makumaailmassa suolainen ja makea yhdistyvät varsin erikoisella tavalla.

Maistuisiko Kinder Bueno -makkara? Kysymys ei ole vitsi, sillä oudolta kalskahtavaa ruokalajia todella valmistetaan irlantilaisessa Larmers Butchers -lihaliikeessä.

Perheyritys mainostaa Kinder Bueno -makkaraa Facbook-sivuillaan lapsille sopivaksi. Porsaan lihan lisäksi pötkylä sisältää nimensä mukaisesti Kinder Bueno -suklaata, jossa yhdistyvät hasselpähkinän, maitosuklaan ja vohvelin maut. Myymälässä valmistettua makkaraa myydään kahdeksan euron kilohintaan.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Hulluksi moititusta makkarasta tuli hitti

Vaikka suolaisen ja makean yhdistelmä on suosittu, perheyrityksen suklainen lihajaloste on saanut ihmiset varpailleen. Somessa Kinder Buenon ja makkaran yhdistämistä haukuttiin hulluksi ideaksi ja harva myönsi olevansa valmis edes maistamaan tuotetta.

– Olette menettäneet järkenne, kun edes ajattelette tuota hulluutta, eräs Facebook-kommentoija kirjoitti tiivistäen monien tunteet.

– Kuulostaa kuvottavalta, toinen komppasi.

Jyrkistä somekommenteista huolimatta kyseiset makkarat ovat olleet kesän jättimenestys ja ne on myyty loppuun lähes joka päivä, Larmers Butchers kertoo. Yritys vannookin Kinder Bueno -makkaroiden herkullisuuden nimeen ja kehottaa ihmisiä olemaan tuomitsematta niitä ennen kokeilemista.

Näin Kinder Bueno -makkara syntyy

Larmers Butchersin tiedottaja kertoo brittiläiselle Tyla-sivustolle, että makkaramauilla leikittely kuuluu yrityksen toimintatapoihin. Uusia erikoisempia makkaroita on tarjolla myymälässä viikoittain.

Kinder Bueno -makkara syntyi, kun sianlihaseokseen lisättiin murskattuja suklaapatukoita. Keksinnön sytykkeenä toimi yrittäjän lasten aamupala, jossa yhdistyivät ennakkoluulottomasti pannukakku, makkara ja Nutella-levite.

Ajatus suklaan ja lihan yhdistämisestä ei toki ole ennenkuulumaton. Itse asiassa maltillinen määrä suklaata toimii hyvin suolaisen pääruoan maustajana. Suklaata sisältävät kastikkeet ja marinadit maistuvat erityisesti lihan kera.

0:55

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja