Fazer sai käsiinsä sveitsiläisen maitosuklaan reseptin kiitoksena ystävänpalveluksesta.
Suomalaiset ovat popsineet Fazerin Sininen -suklaata jo sadan vuoden ajan: kaikille tuttu sinikääreinen suklaalevy lanseerattiin vuonna 1922.
Fazerin viestintäjohtaja Liisa Eerola listasi yrityksen lehdistötilaisuudessa yllättäviäkin faktoja suklaalevyn historiasta ja valmistuksesta.
Tilaisuus järjestettiin elokuun lopussa Fazerin kahvilassa Helsingin Kluuvikadulla – tismalleen samaisessa osoitteessa alkoi koko Fazerin tarina 17. syyskuuta, 131 vuotta sitten, kun Karl Fazer perusti paikalle konditorian.
Tiesitkö sinä jo nämä faktat suomalaisten suosikkisuklaasta?
Lue myös: Syksyn uutuuskarkeissa on selvä trendi – mukana taatusti mielipiteitä jakava suklaa
Ystävällinen teko poiki menestysreseptin
Fazerilla aloitettiin suklaan valmistus vuonna 1894 – samana vuonna, kuin perustaja Karl meni naimisiin. Ikonisen Fazerin Sinisen taru alkoi kuitenkin ystävänpalveluksesta, jonka takana oli Karlin poika, Sven Fazer.
Svenin liiketuttavan vävy sairasti vakavaa silmäsairautta, mutta suhteidensa avulla Sven sai tämän silmäsairauksiin erikoistuneen lääkärin vastaanotolle ja vävy parani. Kiitoksena ystävänsä palveuksesta, liiketuttava lahjoitti Svenille hallussaan olleen sveitsiläisen maitosuklaareseptin.
