Toblerone uudistuu: Suosikkisuklaasta poistuu tuttu yksityiskohta

Tiesitkö? Näin Toblerone-suklaa kuuluu paloitella 0:25 Tiesitkö? Näin Toblerone-suklaa kuuluu paloitella
KATSO MYÖS: Tiesitkö? Näin Toblerone-suklaa kuuluu paloitella

Toblerone-suklaan ikoninen ulkoasu uudistuu tuotantomuutoksen vuoksi.

Toblerone-pakkauksista joudutaan poistamaan tunnettu Matterhorn-vuori, koska osa suklaan tuotannosta siirtyy Sveitsistä Slovakiaan. BBC:n mukaan suklaavalmistaja Mondelez muokkaa vuoristokuvaa geneerisemmäksi, jotta se ei enää esitä suoraan tätä eteläsveitsiläistä vuorenhuippua. 

Muutos tehdään vuonna 2017 tiukentuneiden, sveitsiläisyyttä koskevien säännösten vuoksi. Niiden mukaan kansallissymboleita ei voi enää käyttää markkinoinnissa, jos maitosuklaa ei ole täysin valmistettu Sveitsissä. Muissa elintarvikkeissa vaatimus sveitsiläiselle valmistusasteelle on 80 prosenttia.

Tuotannon laajentaminen Sveitsin ulkopuolelle "vastaus kansainväliseen kysyntään"

Monikansallinen Mondelez siirtää tuotantoa Sveitsistä Slovakiaan vastauksena "Tobleronen kasvavaan kansainväliseen kysyntään nyt ja tulevaisuudessa". 

– Uudessa pakkauksessa on erottuva, uusi Toblerone-kirjasintyyppi ja logo, joka on saanut inspiraationsa Tobleronen arkistoista ja sisältää myös perustajan Theodor Toblerin allekirjoituksen, Mondelezilta kerrotaan BBC:n mukaan. 

Kolmionmuotoisista paloistaan tunnettu Toblerone on jo pitkälle yli 100-vuotias herkku. Suklaa keksittiin Sveitsissä vuonna 1908 Theodor Toblerin ja hänen serkkunsa Emil Baumannin toimesta.

Toblerone-suklaan nimen kerrotaan olevan peräisin yhdistelmästä Theodor Toblerin sukunimeä sekä italialaisherkku torronea. Torrone on nougat’a, jonka raaka-aineina käytetään muun muassa hunajaa ja manteleita.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!