Toblerone uudistuu: Suosikkisuklaasta poistuu tuttu yksityiskohta
Toblerone-suklaan ikoninen ulkoasu uudistuu tuotantomuutoksen vuoksi.
Toblerone-pakkauksista joudutaan poistamaan tunnettu Matterhorn-vuori, koska osa suklaan tuotannosta siirtyy Sveitsistä Slovakiaan. BBC:n mukaan suklaavalmistaja Mondelez muokkaa vuoristokuvaa geneerisemmäksi, jotta se ei enää esitä suoraan tätä eteläsveitsiläistä vuorenhuippua.
Muutos tehdään vuonna 2017 tiukentuneiden, sveitsiläisyyttä koskevien säännösten vuoksi. Niiden mukaan kansallissymboleita ei voi enää käyttää markkinoinnissa, jos maitosuklaa ei ole täysin valmistettu Sveitsissä. Muissa elintarvikkeissa vaatimus sveitsiläiselle valmistusasteelle on 80 prosenttia.
Tuotannon laajentaminen Sveitsin ulkopuolelle "vastaus kansainväliseen kysyntään"
Monikansallinen Mondelez siirtää tuotantoa Sveitsistä Slovakiaan vastauksena "Tobleronen kasvavaan kansainväliseen kysyntään nyt ja tulevaisuudessa".
– Uudessa pakkauksessa on erottuva, uusi Toblerone-kirjasintyyppi ja logo, joka on saanut inspiraationsa Tobleronen arkistoista ja sisältää myös perustajan Theodor Toblerin allekirjoituksen, Mondelezilta kerrotaan BBC:n mukaan.
Kolmionmuotoisista paloistaan tunnettu Toblerone on jo pitkälle yli 100-vuotias herkku. Suklaa keksittiin Sveitsissä vuonna 1908 Theodor Toblerin ja hänen serkkunsa Emil Baumannin toimesta.
Toblerone-suklaan nimen kerrotaan olevan peräisin yhdistelmästä Theodor Toblerin sukunimeä sekä italialaisherkku torronea. Torrone on nougat’a, jonka raaka-aineina käytetään muun muassa hunajaa ja manteleita.
Lähde: BBC
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan