Huomenta Suomen Makuja ja elämää -osiossa paneuduttiin keskiviikkona molekyyligastronomiaan. Ruoanlaiton kemiaa voi tutkiskella valmistamalla esimerkiksi kinuskia eri tavoilla.
Huomenta Suomessa käsiteltiin keskiviikkona molekyyligastronomiaa. Molekyyligastronomialla tarkoitetaan ruoanvalmistukseen liittyvien ilmiöiden tutkimimista, molekyylitasolla. Aiheeseen perehtynyt, Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia kertoo, että molekyyligastronomian avulla hyvästä ruoasta voidaan tehdä entistä parempi nautinto.
– Ruokanautinto syntyy ensinnäkin siitä, että osataan tehdä teknisesti tehdä hyvää ruokaa, esimerkiksi paistaa liha sellaiseksi kuin halutaan. Ruokanautintoon liittyy myös paljon estetiikka, eli visuaalista nautintoa. Mikä tärkeintä, ruokanautintoon liittyy hyvin suuressa roolissa se, että kenen kanssa ruoka syödään ja millä lailla, Hopia selventää.
6:13
Molekyyligastronomiaa myös kouluissa
Molekyyligastronomiaa käsitellään nykyään joissakin kouluissa myös kotitaloustunneilla.

