Elintarvikekehityksen tutkimusprofessori ja molekyyligastronomiaekspertti Anu Hopia ihmettelee blogissaan, miksi laadukas peruna pilataan ruokakaupoissa säilyttämällä sitä väärin. 
Yllä olevalla videolla MTV:n toteuttama perunoiden makutesti.
Kaupasta ostamasi perunat eivät välttämättä olekaan niin laadukkaita kuin luulit. Laatuongelman nostaa esiin tutkija Anu Hopia, joka kirjoittaa Molekyyligastronomia-blogissaan perunan väärästä säilytystavasta kaupoissa.
Molekyyligastronomia-blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Hopia on kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
– Tämä on ihan pakko kirjoittaa tähän alkuun: ruoan ketju pellolta pöytään on tasan yhtä vahva kuin sen heikon lenkki.  Ihan sama, mitä hienoja asioita laadun eteen tekee pitkin ketjua, jos se yhdessä kohtaa pilataan, Hopia aloittaa kirjoituksensa.
Perunoita säilytetään liian kovassa keinovalossa
Hopian mukaan vihannekset voi pilata esimerkiksi liian korkealla lämpötilalla tai herkkien raaka-aineiden kolhimisella. Tämä voi vaikuttaa tuotteen tuoreuteen. Perunoille "myrkkyä" on puolestaan valo.

