Miten kasvisruoasta saa astetta parempaa? Aiheen asiantuntijat kertovat omat niksinsä kasvipohjaisten raaka-aineiden käsittelyyn.
Videolla Kari Aihisen tärkeät vinkit kasvisten grillaamiseen.
Moni pohtii tällä hetkellä kasviperäisten vaihtoehtojen lisäämistä ruokavalioonsa esimerkiksi syödäkseen ilmastoystävällisemmin ja terveellisemmin. Kaikille ei kuitenkaan ole itsensäänselvää, miten omassa keittiössä uusia raaka-aineita käsitellään oikein.
Oatlyn Suomen ruoanlaiton asiantuntijat keräsivät yhteen vinkit, joilla kasvisruoasta kiinnostunut voi nostaa kokkailuaan seuraavalle tasolle.
Hyödynnä suodatinpussikikkaa
Moni pitää paksuista kastikkeista, mutta monet kasvipohjaiset fraichet ja gurtit ovat koostumukseltaan kevyempiä eläinperäisiin vaihtoehtoihin verrattuna alhaisemman rasvaprosentin takia. Siksi avuksi kannattaa ottaa suodatinpussi, mikäli haluaa kastikkeille paksumman koostumuksen. Anna fraichen tai gurtin valua suodatinpussissa yön yli.
Tofusta helposti rapeampaa
Tofu on monelle jo tuttu lihankorvike esimerkiksi pastoissa ja wokeissa, mutta kuinka moni muistaa kuivata tofut ennen ruoanlaittoa? Tofusta kannattaa puristaa kevyesti ylimääräinen neste puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin avulla.
– Tämän jälkeen käsittele tofua varovasti niin, että se pysyy yhtenä palana. Jätä sen jälkeen tofu pyyhkeen tai paperin sisään ja aseta lautanen tai joku muu vastaava sen päälle painoksi. Tämän ansiosta tofusta tulee paistaessa rapeampaa ja se imee itseensä paremmin mausteet sekä marinadit, Oatlylta vinkataa