Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Märkiä tamponeja, valekahvia ja deodoranttia – näin ruokien mainoskuvat oikeasti syntyvät

Mainoskuvien tekeminen on tarkkaa puuhaa.
Mainoskuvien tekeminen on tarkkaa puuhaa.Shutterstock / Colourbox
Julkaistu 17.01.2016 18:01

Janiko Kemppi

janiko.kemppi@mtv.fi

Ruoan mainoskuvaamisessa voidaan käyttää omituisiakin keinoja hyvän lopputuloksen saamiseksi. Tämä johtuu siitä, että ruokaa täytyy pystyä kuvaamaan pitkiäkin aikoja ilman, että sen houkuttelevuus vähenee.

The Guardian paljasti erilaisia kikkoja, joita ruokakuvauksessa voidaan käyttää. On kuitenkin hyvä muistaa, että Suomessa ruoka- ja reseptikuvaamisessa näitä metodeita käytetään harvoin. Mainoskuvaaminen on kuitenkin asia erikseen.

Voiteluöljyllä tacojen täytteet kiiltämään

Pehmeäkuoriset tacot on hankala saada pysymään auki. Ruokastylisti Kim Krejca kertoo, asettavansa tacojen sisään pienet meikkisienet, jotka pitävät tacot auki.

Tacot liimataan myös usein toisiinsa, jotta ne pysyvät paikallaan. Täytteisiin saadaan paahteista väriä tumman elintarvikevärin ja veden sekoituksella.

Krejca sanoo antavansa kiillon täytteille WD-40-monitoimiöljyllä, joka on tarkoitettu lähinnä ruosteen ja lian poistamiseen.

Tacot
Öljyllä liha saadaan kiiltämään.Shutterstock

Hiustuotteilla täydellistä maitoa

Useimmissa murokuvissa maito ei ole oikeaa. Oikea maito saisi murot pehmenemään nopeasti.

Krejka kertoo suosivansa vanhaa metodia, jossa maito korvataan valkoisella liimalla. Jos maitoa käytetään, sitä on vain vähän, kuten murojakin. Oikeasti kulhossa on vain päälimäinen kerros itse ruokaa.

Toinen kikka on käyttää maitona hiusvaahdon ja kosteusvoiteen sekoitusta.

MurotLiima näyttää kuvassa maidolta.Colourbox

Kahvi ei ole kahvia laisinkaan

Kahvin kuvaaminen voi olla hankalaa sen rasvaisen ja kiiltävän pinnan vuoksi. Latessa tai cappuccinossa käytetty maitovaahto taas menettää ilmavan koostumuksensa nopeasti.

Itse kahvi voidaan kuvaamistilanteessa korvata kokonaan esimerkiksi väriaineen, veden ja gelatiinin sekoituksella tai soijakastikkeen ja veden sekoituksella. Vaahtoa kahviin saadaan esimerkiksi saippualla.

kahvi (1)Kahvikuvien vaahto saattaa olla saippuaa.Shutterstock

Sisältä raaka, mutta päältä rapea kalkkuna

Kalkkunan pitää näyttää samaan aikaan mehukkaalta, mutta myös rapeanahkaiselta.

Newyorkilainen ruokastylisti Brian Preston-Campbell kertoo paistavansa usein viidestä kuuteen kalkkunaa muutaman tunnin saadakseen aikaan parhaan mahdollisen kalkkunan. Tuossa ajassa kalkkuna ei sisältä ehdi kypsyä juuri lainkaan.

Ruskea väri kalkkunaan saadaan tummalla värillä ja kiilto esimerkiksi saippualla.

KalkkunaKalkkunan pinnasta saadaan tasaisen ruskea värjäämällä.Shutterstock

Lämmintä jäätelöä

Kylmää jäätelöä on hankala muokata ja se sulaa hyvin helposti. Yleensä jäätelö korvataankin jollain muulla aineella.

Ruokastylisti Charlotte Omnès käyttää ”jäätelön” tekemiseen sokerikuorrutetta ja tomusokeria. Tekojäätelön valmistamiseen voidaan käyttää myös leivontarasvan, hienosokerin ja maissisiirapin sekoitusta.

JäätelöSokerista valmistettu jäätelö ei sula helposti.Shutterstock

Huurretta ruiskutettavalla deodorantilla

Juomien täydelliset jääpalat eivät usein ole jäätä lainkaan, vaan ne on valmistettu gelatiinista, joka näyttä aivan jäältä sekoitettuna juoman joukkoon. Jää voi olla valmistettu myös muovista, joka ei sula lämpimissäkään kuvausolosuhteissa.

Huurretta reunoille saadaan ruiskuttamalla deodoranttia tai vastaavaa ainetta lasin pinnalle.

colaKiiltävät jäät voivat olla muovia tai gelatiinia.Shutterstock

Tamponeilla höyryävää pastaa

Höyryävää ruokaa kuvatessa pitää olla todella nopea. Sama efekti voidaan kuitenkin saavuttaa monella eri tavalla.

Yksi kikka on käyttää vesihöyrytintä tai tupakasta nousevaa savua. Erikoisin metodi on kuitenkin lämmittää mikrossa veteen kastettuja tamponeja. Kun kuumat tamponit piilottaa ruoan taakse, näyttää siltä, että ruoka höyryäisi.

Myös kuvanmuokkausohjelmilla voidaan lisätä jälkikäteen höyryä.

PastaRuokakuvissa esiintyvä höyry voi olla tietokoneella tehty.Shutterstock

Lähde: Theguardian.com

Lisää aiheesta:

Mikä ihmeen viinikivi? Näin hyödynnät sitä leivonnassaOnko tässä paras tapa valmistaa kahvia? Testasimme ruotsalaisen kananmunakahvin: "Totaalinen yllätys""Squid Game -keksit" villitsevät – MTV testasi hittiohjeen, ja näin sinäkin voit valmistaa ne helposti itseKokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"Barista paljastaa helpot niksit kotikeittiöön: Näin teet kahvinjuonnista upean elämyksenKokkien rakastama hittirasva, jota sinunkin täytyy kokeilla: Supervoi, joka päihittää oliiviöljyn ja tekee ruoasta täydellistä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • Eilen11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • Eilen08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 6.12.18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"