Märkiä tamponeja, valekahvia ja deodoranttia – näin ruokien mainoskuvat oikeasti syntyvät

Ruokakuva
Mainoskuvien tekeminen on tarkkaa puuhaa. Shutterstock / Colourbox

Ruoan mainoskuvaamisessa voidaan käyttää omituisiakin keinoja hyvän lopputuloksen saamiseksi. Tämä johtuu siitä, että ruokaa täytyy pystyä kuvaamaan pitkiäkin aikoja ilman, että sen houkuttelevuus vähenee.

The Guardian paljasti erilaisia kikkoja, joita ruokakuvauksessa voidaan käyttää. On kuitenkin hyvä muistaa, että Suomessa ruoka- ja reseptikuvaamisessa näitä metodeita käytetään harvoin. Mainoskuvaaminen on kuitenkin asia erikseen.

Voiteluöljyllä tacojen täytteet kiiltämään

Pehmeäkuoriset tacot on hankala saada pysymään auki. Ruokastylisti Kim Krejca kertoo, asettavansa tacojen sisään pienet meikkisienet, jotka pitävät tacot auki.

Tacot liimataan myös usein toisiinsa, jotta ne pysyvät paikallaan. Täytteisiin saadaan paahteista väriä tumman elintarvikevärin ja veden sekoituksella.

Krejca sanoo antavansa kiillon täytteille WD-40-monitoimiöljyllä, joka on tarkoitettu lähinnä ruosteen ja lian poistamiseen.

Hiustuotteilla täydellistä maitoa

Useimmissa murokuvissa maito ei ole oikeaa. Oikea maito saisi murot pehmenemään nopeasti.

Krejka kertoo suosivansa vanhaa metodia, jossa maito korvataan valkoisella liimalla. Jos maitoa käytetään, sitä on vain vähän, kuten murojakin. Oikeasti kulhossa on vain päälimäinen kerros itse ruokaa.

Toinen kikka on käyttää maitona hiusvaahdon ja kosteusvoiteen sekoitusta.

Kahvi ei ole kahvia laisinkaan

Kahvin kuvaaminen voi olla hankalaa sen rasvaisen ja kiiltävän pinnan vuoksi. Latessa tai cappuccinossa käytetty maitovaahto taas menettää ilmavan koostumuksensa nopeasti.

Itse kahvi voidaan kuvaamistilanteessa korvata kokonaan esimerkiksi väriaineen, veden ja gelatiinin sekoituksella tai soijakastikkeen ja veden sekoituksella. Vaahtoa kahviin saadaan esimerkiksi saippualla.

Sisältä raaka, mutta päältä rapea kalkkuna

Kalkkunan pitää näyttää samaan aikaan mehukkaalta, mutta myös rapeanahkaiselta.

Newyorkilainen ruokastylisti Brian Preston-Campbell kertoo paistavansa usein viidestä kuuteen kalkkunaa muutaman tunnin saadakseen aikaan parhaan mahdollisen kalkkunan. Tuossa ajassa kalkkuna ei sisältä ehdi kypsyä juuri lainkaan.

Ruskea väri kalkkunaan saadaan tummalla värillä ja kiilto esimerkiksi saippualla.

Lämmintä jäätelöä

Kylmää jäätelöä on hankala muokata ja se sulaa hyvin helposti. Yleensä jäätelö korvataankin jollain muulla aineella.

Ruokastylisti Charlotte Omnès käyttää ”jäätelön” tekemiseen sokerikuorrutetta ja tomusokeria. Tekojäätelön valmistamiseen voidaan käyttää myös leivontarasvan, hienosokerin ja maissisiirapin sekoitusta.

Huurretta ruiskutettavalla deodorantilla

Juomien täydelliset jääpalat eivät usein ole jäätä lainkaan, vaan ne on valmistettu gelatiinista, joka näyttä aivan jäältä sekoitettuna juoman joukkoon. Jää voi olla valmistettu myös muovista, joka ei sula lämpimissäkään kuvausolosuhteissa.

Huurretta reunoille saadaan ruiskuttamalla deodoranttia tai vastaavaa ainetta lasin pinnalle.

Tamponeilla höyryävää pastaa

Höyryävää ruokaa kuvatessa pitää olla todella nopea. Sama efekti voidaan kuitenkin saavuttaa monella eri tavalla.

Yksi kikka on käyttää vesihöyrytintä tai tupakasta nousevaa savua. Erikoisin metodi on kuitenkin lämmittää mikrossa veteen kastettuja tamponeja. Kun kuumat tamponit piilottaa ruoan taakse, näyttää siltä, että ruoka höyryäisi.

Myös kuvanmuokkausohjelmilla voidaan lisätä jälkikäteen höyryä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja