Tiesitkö? Tätä pöydästä poistuminen viestittää ravintolan henkilökunnalle

Älypuhelin, ravintola
Shutterstock

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä viestit ravintolan henkilökunnalle poistumalla ravintolapöydästä kesken illallisen?

Moni poistuu ravintolapöydästä puhumaan puhelimeen, vaikka seurue odottaisi ruokia. Sommelierinä Gastrobar Emossa työskentelevä Vuoden tarjoilija 2014, Toni Yksjärvi, kertoo, että jo yhden henkilön poistuminen pöydästä viestii tarjoilijoille, että pöytään ei saa tarjoilla ruokia.

– Jos pöydästä noustaan, niin se on meille merkki siitä, ettei haluta, että pöytään tarjoillaan, Yksjärvi kertoo.

Seurauksena pahimmillaan pitkä odotusaika

Pahimmillaan tällaisissa tilanteissa seurueen annokset ehtivät jäähtyä ja ravintola joutuu valmistamaan uudet annokset. Asiakkaille tämä tarkoittaa tietysti pitkittynyttä odotusaikaa.

– Tästä syystä poistumisesta olisi hyvä ilmoittaa henkilökunnalle, jos ei ole tietoa siitä, että koska pöytään tullaan takaisin, Yksjärvi vinkkaa.

– Tupakkatauot ovat tässä suhteessa samanlaisia: jos niistä ilmoittaa henkilökunnalle, niin ei synny minkäänlaista ongelmaa.

Suomen ensimmäinen kännykkäparkki otetaan käyttöön Ravintola Lasipalatsissa lokakuussa. Castillo de Molina Cell Parking -kännykkäparkissa puhelimen voi laittaa myös lataukseen ruokailun ajaksi.

KATSO VIDEO: Vuoden tarjoilija Toni Yksjärvi Huomenta Suomen haastateltavana keväällä 2014. Huomioithan, että video ei välttämättä näy kaikissa mobiiliversioissa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja