Tiesitkö? Tätä pöydästä poistuminen viestittää ravintolan henkilökunnalle

Älypuhelin, ravintola
Shutterstock

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä viestit ravintolan henkilökunnalle poistumalla ravintolapöydästä kesken illallisen?

Moni poistuu ravintolapöydästä puhumaan puhelimeen, vaikka seurue odottaisi ruokia. Sommelierinä Gastrobar Emossa työskentelevä Vuoden tarjoilija 2014, Toni Yksjärvi, kertoo, että jo yhden henkilön poistuminen pöydästä viestii tarjoilijoille, että pöytään ei saa tarjoilla ruokia.

– Jos pöydästä noustaan, niin se on meille merkki siitä, ettei haluta, että pöytään tarjoillaan, Yksjärvi kertoo.

Seurauksena pahimmillaan pitkä odotusaika

Pahimmillaan tällaisissa tilanteissa seurueen annokset ehtivät jäähtyä ja ravintola joutuu valmistamaan uudet annokset. Asiakkaille tämä tarkoittaa tietysti pitkittynyttä odotusaikaa.

– Tästä syystä poistumisesta olisi hyvä ilmoittaa henkilökunnalle, jos ei ole tietoa siitä, että koska pöytään tullaan takaisin, Yksjärvi vinkkaa.

– Tupakkatauot ovat tässä suhteessa samanlaisia: jos niistä ilmoittaa henkilökunnalle, niin ei synny minkäänlaista ongelmaa.

Suomen ensimmäinen kännykkäparkki otetaan käyttöön Ravintola Lasipalatsissa lokakuussa. Castillo de Molina Cell Parking -kännykkäparkissa puhelimen voi laittaa myös lataukseen ruokailun ajaksi.

KATSO VIDEO: Vuoden tarjoilija Toni Yksjärvi Huomenta Suomen haastateltavana keväällä 2014. Huomioithan, että video ei välttämättä näy kaikissa mobiiliversioissa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.