Napa-appelsiinia, suklaa-appelsiinia vai kenties Jaffaa tai Taroccoa? Tässä talven vitamiinipalleroiden erot.
Kuten aiemmin kerroimme, monien sitrushedelmien kausi on nyt ruokakaupoissa parhaimmillaan.
Nämä sesongin vitamiinipommit sopivat syötäviksi sellaisenaan, mutta voit hyödyntää sitruksia myös esimerkiksi salaateissa, mehuissa, smoothieissa ja jälkiruoissa.
Tunnetko jo eri appelsiini- ja veriappelsiinilajikkeiden erot?
Napa-appelsiinit
Olet varmasti törmännyt kaupassa Navel- tai Navelina-appelsiineihin. Nämä nimitykset tarkoittavat napa-appelsiinia. Ne on helppo tunnistaa siitä, että niiden toisessa päässä voi nähdä hedelmän sisällä toisen pienen appelsiinin alun eli pullistuneen navan.
Satotukun mukaan napa-appelsiinit ovat raikkaan makuisia, suurikokoisia ja ne on helppo kuoria. Tämän appelsiinissa olevan sivuhedelmänkin voi syödä. Espanjan Navel-appelsiinit ovat mehukkaita, raikkaita ja sopivat syötäväksi sellaisenaan.
Suklaa-appelsiini
Suklaa-appelsiinit ovat myös napa-appelsiineja. Kyseessä on mutaatio, joka löydettiin Espanjassa vuonna 2006. Suklaa-appelsiinin nimi tulee kuoren rusehtavasta väristä. Appelsiinit ovat erittäin makeita.
