Myynti moninkertaistunut Suomessa: Mahtava terveyspommi saapui kauppoihin – syötkö sinäkin?

veriappelsiini
Shutterstock

On taas se aika vuodesta, kun veriappelsiinien ystävät rynnivät kauppojen hedelmätiskille hamstraamaan odotettua sesonkiherkkua. Ehkä sinunkin pitäisi? 

Mehevän makeiden veriappelsiinien kausi on lyhyt ja niistä kannattaa ottaa nyt kaikki irti! Veriappelsiinien sesonki kestää tammikuun alkupuolelta maaliskuun alkuun saakka. Mutta miksi veriappelsiineja kannattaa syödä?

S-ryhmän myyntitilastojen perusteella veriappelsiinien suosio on viime vuosina kasvanut Suomessa. Esimerkiksi vuonna 2016 veriappelsiineja myytiin kahdeksankertainen määrä edelliseen vuoteen verrattuna. 

C-vitamiinipitoinen herkku

Monet asiantuntijat pitävät italialaista veriappelsiinilajike Taroccoa maailman parhaana appelsiinina sekä sen maun että sen terveellisyyden vuoksi. Tarocon maun ylivertaisuutta on perusteltu sillä, että siinä makeus ja happamuus ovat sopivassa tasapainossa.

Tiesitkö? Veriappelsiinien lisäksi on olemassa myös puoliveriappelsiineja. Niiden hedelmäliha on punertavaa tai kaksiväristä ja mehu usein tavallisen appelsiinin mehun väristä.

Tarocco-veriappelsiineissa on myös muita sitrushedelmiä korkeampi C-vitamiinipitoisuus. Tästä syystä Tarocco sopiikin erityisen hyvin puristettavaksi tuoreena esimerkiksi aamupalamehuksi.

Satokausikalenterin mukaan toinen Suomessa myytävä lajike, Moro, on hieman Taroccoa kirpeämpi, mutta silti erinomainen veriappelsiini sekin. 

Täynnä terveellisiä antioksidantteja

Veriappelsiinit saavat värinsä niiden sisältämistä antioksidanteista, joista muun muassa eri marjat saavat väripigmenttinsä. Näillä antosyaaneiksi kutsutuilla antioksidanteilla on useissa tutkimuksissa arveltu olevan erilaisia terveyshyötyjä muiden antioksidanttien tapaan.

Lähteet: Satokausikalenteri, Patarumpu

Kokeile Sivumaku-blogin veriappelsiinirisottoa

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat