Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvanut valtavaksi hitiksi Suomessa: Tätä älyttömän hyvää terveyspommia saa taas kaupasta – syötkö sinäkin?

Mahtava makupari veriappelsiinille on esimerkiksi feta. Testaa veriappelsiini-fetasalaattia!
Mahtava makupari veriappelsiinille on esimerkiksi feta. Testaa veriappelsiini-fetasalaattia!Shutterstock
Julkaistu 15.01.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Veriappelsiinit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan huimasti suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Makean terveyspommin sesonki on lyhyt, joten hedelmästä kannattaa ottaa nyt kaikki ilo irti.

On taas se aika vuodesta, kun veriappelsiinien ystävät rynnivät kauppojen hedelmätiskille hamstraamaan odotettua sesonkiherkkua. Veriappelsiinien sesonki kestää tammikuun alkupuolelta maaliskuun alkuun saakka. Satokausikalenterin mukaan veriappelsiinista on viime vuosina kasvanut ilmiö Suomessa.

–  Veriappelsiini on ollut varsinainen some-hitti viimeiset pari vuotta. Veriappelsiini ei paljon enää esittelyjä kaipaa! Sitä voisi kutsua “hedelmien parsaksi”, sillä sen sesonkia odottavat kaikki ruoan ystävät, Satokausikalenterin veriappelsiiniartikkelissa kerrottiin viime vuonna. 

Myös SOK:n valikoimajohtaja Antti Oksa tunnistaa veriappelsiinibuumin.

– Veriappelsiini on yksi viime vuosien trendikkäimmistä hedelmistä. Sen myynti jopa kolminkertaistui taas vuonna 2018, ja viime vuonna myynti kasvoi siihen päälle vielä 20 prosenttia. Tämän vuoden sato vaikuttaa hyvältä, joten kasvun odotetaan jatkuvan edelleen.

Miksi hedelmää kannattaa syödä ja miten siitä on kasvanut Suomessa menestystuote?

Muun muassa S-ryhmän myyntitilastojen perusteella veriappelsiinien suosio on viime vuosina kasvanut Suomessa. Jo vuonna 2016 veriappelsiineja myytiin kahdeksankertainen määrä edelliseen vuoteen verrattuna. Myynti on jatkanut kasvuaan.

Veriappelsiini on C-vitamiinipitoinen herkku

Monet asiantuntijat pitävät italialaista veriappelsiinilajike Taroccoa maailman parhaana appelsiinina sen maun ja terveellisyyden vuoksi. Taroccon maun ylivertaisuutta on perusteltu sillä, että lajikkeessa makeus ja happamuus ovat juuri sopivassa tasapainossa.

Tiesitkö? Veriappelsiinien lisäksi on olemassa myös puoliveriappelsiineja. Niiden hedelmäliha on punertavaa tai kaksiväristä ja mehu usein tavallisen appelsiinin mehun väristä.

Tarocco-veriappelsiineissa on myös muita sitrushedelmiä korkeampi C-vitamiinipitoisuus. Tästä syystä Tarocco sopiikin erityisen hyvin puristettavaksi tuoreena esimerkiksi aamupalamehuksi.

Toinen Suomessa myytävä veriappelsiinilajike, Moro, on hieman Taroccoa kirpeämpi, mutta silti erinomainen veriappelsiini sekin. 

Täynnä terveellisiä antioksidantteja

Veriappelsiinit saavat värinsä niiden sisältämistä antioksidanteista, joista muun muassa eri marjat saavat väripigmenttinsä. Näillä antosyaaneiksi kutsutuilla antioksidanteilla on useissa tutkimuksissa todettu olevan erilaisia terveyshyötyjä muiden antioksidanttien tapaan.

Veriappelsiini sopii esimerkiksi salaatteihin ja jälkiruokiin, mutta myös pastaan tai risottoon makeaa hapokkuutta antamaan. 

Lähteet: Satokausikalenteri, Patarumpu

Kokeile myös Sivumaku-blogin veriappelsiinirisottoa

***

2:06Mihin kaikkeen appelsiinia voi käyttää?

Lisää aiheesta:

Tiesitkö tätä kauppojen appelsiineista?Ruokakaupoista löytyy nyt odotettu vitamiinipommi: "Varsinainen somehitti"Hedelmä, jota kannattaa nyt napata ostoskoriin – makea kuitupommi!Syötkö jo? Makea vitamiiniherkku kannattaa napata nyt ostoskoriinÄlyttömän hyvä terveyspommi kannattaa nyt napata ostoskoriin – syötkö sinäkin?Myynti moninkertaistunut Suomessa: Mahtava terveyspommi saapui kauppoihin – syötkö sinäkin?
RuokaHedelmätMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä