Tiesitkö tämän vodkasta? Totuus alkoholimyyteistä

vodka

Eri alkoholijuomista on valloillaan paljon myyttejä, joiden paikkansapitävyyttä arvuutellaan. Lue totuus viidestä myytistä!

Mistä tequila todella valmistetaan? Entä kuinka viski tulisi nauttia oikein? Missä maassa gini on keksitty? Ota selvää!

Myytti: Tequila on kaktusmehua

Totuus: Kaktuksen sijaan tequila valmistetaan agave-nimisestä mehikasvista. Parhaat tequilat valmistetaan agaveista, jotka saattavat olla vuosikymmeniä vanhoja.

Myytti: Viski tulisi nauttia sellaisenaan

Totuus: Ihmisten juomamieltymykset vaihtelevat ja viskin juominen sellaisenaan, jäillä tai kivennäisveteen sekoitettuna ovat kaikki aivan oikeita tapoja nauttia juomaa. Viskin maku saattaa avautua kuitenkin enemmän, jos siihen lisää jääpalojen sijaan hieman vettä.

Myytti: Kaikki vodkat maistuvat samalta

Totuus: Kun puhutaan kirkkaista viinoista, uskovat monet, että eri juomissa ei ole lainkaan eroja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä vodkan makuun voi vaikuttaa merkittävästikin sen alkuperä sekä se, mistä vodka on valmistettu.

Myytti: Gini on brittiläinen keksintö

Totuus: Britannia saattaa olla ginin luvattu maa, mutta ensimmäiset ginit valmistettiin tiettävästi Brittein saarten sijaan Belgiassa tai Hollannissa. Kolmikymmenvuotisen sodan aikaan Englannin armeija omaksui hollantilaissotilaiden tavan juoda giniä.

Myytti: Absintti aiheuttaa hallusinaatioita

Totuus: Kuuluisasta sinivihreästä juomasta liikkuu paljon tarinoita, jotka eivät todellisuudessa pidä paikkaa. On yhtä todennäköistä, että vodka, viski tai tequila aiheuttaisi hallusinaatioita kuin, että absintti aiheuttaisi hallusinaatioita. Kaikkein maagisin absintin sisältämä ainesosa on alkoholi.

Lähde: Liquor

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!