Totuus alkoholeista: Tiesitkö tätä vodkasta?

Vodka Martini
Shutterstock

Eri alkoholijuomista liikkuu maailmalla monia väitteitä, joiden paikkansapitävyyttä arvuutellaan. Lue totuus viidestä yleisestä myytistä.

Mistä tequila todella valmistetaan? Entä kuinka viski tulisi nauttia oikein? Maistuvatko kaikki vodkat samalta? Ota selvää!

Väite 1: Tequila on kaktusmehua

Totuus: Kaktuksen sijaan tequila valmistetaan agave-nimisestä mehikasvista. Parhaat tequilat valmistetaan agaveista, jotka saattavat olla vuosikymmeniä vanhoja.

Väite 2: Viski tulisi nauttia sellaisenaan

Totuus: Ihmisten juomamieltymykset vaihtelevat ja viskin juominen sellaisenaan, jäillä tai kivennäisveteen sekoitettuna ovat kaikki aivan oikeita tapoja nauttia juomaa. Viskin maku saattaa avautua kuitenkin enemmän, jos siihen lisää jääpalojen sijaan hieman vettä.

Väite 3: Kaikki vodkat maistuvat samalta

Totuus: Kun puhutaan kirkkaista viinoista, uskovat monet, että eri juomissa ei ole lainkaan eroja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä vodkan makuun voi vaikuttaa merkittävästikin sen alkuperä sekä se, mistä vodka on valmistettu.

Vodkat ja viinat ovat maatalouden raaka-aineista – esimerkiksi vehnästä, ohrasta, rukiista ja perunasta – tehtyjä maustamattomia juomia. Vodkia voidaan myös maustaa erilaisilla mausteilla ja makuaineilla

Väite 4: Gini on brittien keksintö

Totuus: Britannia saattaa olla ginin luvattu maa, mutta ensimmäiset ginit valmistettiin tiettävästi Ison-Britannian sijaan Belgiassa tai Hollannissa. Kolmikymmenvuotisen sodan aikaan Englannin armeija omaksui hollantilaissotilaiden tavan juoda giniä.

Väite 5: Absintti aiheuttaa hallusinaatioita

Totuus:  Tästä Kuuluisasta sinivihreästä juomasta liikkuu paljon tarinoita, jotka eivät todellisuudessa pidä paikkaansa. On yhtä todennäköistä, että vodka, viski tai tequila aiheuttaisi hallusinaatioita kuin, että absintti aiheuttaisi hallusinaatioita. Kaikkein maagisin absintin sisältämä ainesosa on alkoholi.

Lähde: Liquor

***

0:58

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja