Kuuluisimmat Coca-Cola-myytit vuosien takaa – nämä eivät pidä paikkaansa!

Coca-Cola
Coca-Colasta liikkuu maailmalla paljon myyttejä. Coca-Cola

Ota selvää, mitkä kuuluisat Coca-Colaa koskevat myytit eivät pidä paikkaansa!

Kenties kuuluisin Coca-Colaa koskeva myytti liittyy siihen, että sen valmistamiseen käytettiin alun perin pieniä määriä kokaiinia. Tämä myytti pitää paikkansa, mutta kuuluisasta kolajuomasta kiertää myös paljon myyttejä, joiden todenperäisyys on aivan toista luokkaa. Ota selvää, mitkä vuosien saatossa keksityt Coca-Cola-myytit eivät pidä paikkaansa!

TIESITKÖ? Vuonna 1903 Coca-Colasta poistettiin kokonaan kokaiini ja juoman stimuloivaksi ainesosaksi vaihdettiin kofeiini.

Myytti: Mentosten ja kokiksen yhdistelmä on tappava

Aikoinaan kokispulloon pudotettujen Mentos-pastillien aiheuttama näyttävä reaktio sai paljonkin huomiota. Vaikka pastillit saavatkin hurjan reaktion aikaan pullossa, ei yhdistelmä saa vatsalaukkua repeämään ja vie sitä kautta henkeä. Coca-Colan ja Mentosten yhdistelmää ei kuitenkaan vatsan terveyden nimissä voi suositella.

Myytti: Coca-Cola sisältää porsaanlihaa

Tämä myytti ei pidä paikkaansa. Coca-Cola ei sisällä mitään ainesosia, joita saadaan nisäkkäistä. Tämä koskee myös juoman väriaineita. Sitä ei kuitenkaan kiistetä, etteikö kokis voisi sisältää kalaa.

Myytti: Pop-Rocks-karkkien syöminen ja kokiksen juominen yhtäaikaa voi räjäyttää vatsan

1990-luvun hittikarkkien, Pop-Rocksien kulta-ajalla kiersi huhu, jonka mukaan Coca-Colan ja poksuvien karkkien yhdistämisellä voi olla kohtalokkaita seurauksia. Aikoinaan huhuttiin. että tämä kohtalokas yhdistelmä voi saada aikaan jopa vatsan räjähtämisen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä poksuvista karkeista jää todellisuudessa suun ja ruoansulatuksen työstettäväksi vain sokeria.

Myytti: Uuden Coca-Colan lanseeraaminen oli markkinointikikka

Aikoinaan aiheutettiin härdelli ilmoittamalla, että klassikokokiksen reseptiä muutetaan. Uusi, surkean vastaanoton saanut New Coke jouduttiin kuitenkin pian korvaamaan alkuperäisellä kokiksella, jonka myynti lähtikin lopulta uuteen nousuun. Sittemmin uuden kokiksen lanseerausta on pidetty markkinointikikkana, mutta väitteille ei ole saatu vahvistusta. Toistaiseksi tämän myytin ei voida siis väittää pitävän paikkaansa.

Myytti: Coca-Cola sulattaa hampaan yhdessä yössä

Myytti siitä, että hammas sulaa kokislasissa yhdessä yössä, ei pidä paikkaansa. Todellisuudessa monet muutkin yleisesti käytetyt keittiön raaka-aineet ovat yhtä hapokkaita kuin Coca-Cola, eivätkä nekään saa aikaan hampaan hajoamista vuorokauden aikana.

Lähde: Fox News 

Katso videolta, mitä tapahtuu, kun sekoittaa kokista ja maitoa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja