Totuus alkoholimyyteistä: Tiesitkö tämän vodkasta?

Eri alkoholijuomista liikkuu maailmalla monia myyttejä, joiden paikkansapitävyyttä arvuutellaan. Lue totuus viiden yleisen myytin takaa.

Mistä tequila todella valmistetaan? Entä kuinka viski tulisi nauttia oikein? Maistuvatko kaikki vodkat samalta? Ota selvää!

Myytti 1: Tequila on kaktusmehua

Totuus: Kaktuksen sijaan tequila valmistetaan agave-nimisestä mehikasvista. Parhaat tequilat valmistetaan agaveista, jotka saattavat olla vuosikymmeniä vanhoja.

Myytti 2: Viski tulisi nauttia sellaisenaan

Totuus: Ihmisten juomamieltymykset vaihtelevat ja viskin juominen sellaisenaan, jäillä tai kivennäisveteen sekoitettuna ovat kaikki aivan oikeita tapoja nauttia juomaa. Viskin maku saattaa avautua kuitenkin enemmän, jos siihen lisää jääpalojen sijaan hieman vettä.

Myytti 3: Kaikki vodkat maistuvat samalta

Totuus: Kun puhutaan kirkkaista viinoista, uskovat monet, että eri juomissa ei ole lainkaan eroja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä vodkan makuun voi vaikuttaa merkittävästikin sen alkuperä sekä se, mistä vodka on valmistettu.

Vodkat ja viinat ovat maatalouden raaka-aineista – esimerkiksi vehnästä, ohrasta, rukiista ja perunasta – tehtyjä maustamattomia juomia. Vodkia voidaan myös maustaa erilaisilla mausteilla ja makuaineilla

Myytti 4: Gini on brittien keksintö

Totuus: Britannia saattaa olla ginin luvattu maa, mutta ensimmäiset ginit valmistettiin tiettävästi Ison-Britannian sijaan Belgiassa tai Hollannissa. Kolmikymmenvuotisen sodan aikaan Englannin armeija omaksui hollantilaissotilaiden tavan juoda giniä.

Myytti 5: Absintti aiheuttaa hallusinaatioita

Totuus:  Tästä Kuuluisasta sinivihreästä juomasta liikkuu paljon tarinoita, jotka eivät todellisuudessa pidä paikkaansa. On yhtä todennäköistä, että vodka, viski tai tequila aiheuttaisi hallusinaatioita kuin, että absintti aiheuttaisi hallusinaatioita. Kaikkein maagisin absintin sisältämä ainesosa on alkoholi.

Lähde: Liquor

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja