Joka kolmas suomalainen syö nykyisin enemmän kasvipohjaista ruokaa kuin viisi vuotta sitten. Erityisesti fleksaajat ovat kasvattaneet kasvispohjaisten tuotteiden kulutusta, mutta mitä tarkoitetaan fleksaamisella?
Kasvipohjaisten ruokatuotteiden kulutus on kasvanut merkittävästi Suomessa, selviää Oatlyn teetättämästä, kansallisesti edustavasta kyselytutkimuksesta. Suomalaisista 32 prosenttia syö enemmän kasvipohjaista ruokaa nyt kuin viisi vuotta sitten.
Kulutus on kasvanut erityisesti fleksaajien (38 prosenttia) ja kasvissyöjien (31 prosenttia) keskuudessa, kerrotaan yrityksen tiedotteessa.
Suomalaisista kuusi prosenttia määritteli itsensä kyselytutkimuksessa juuri fleksaajiksi ja 81 prosenttia sekasyöjiksi. Mitä tarkoitetaan fleksitaarisella ruokavaliolla ja miten se eroaa sekasyönnistä?
Lue myös: Jos syöt vain yhtä kasvista, valitse tämä – lääkäri perustelee, miksi
Mitä eroa on fleksaamisella ja sekasyönnillä?
Sekasyöjä on henkilö, joka syö sekaravintoa eli sekä kasvi- että eläinkunnan tuotteita – niin kasviksia, lihaa, kalaa, munia kuin maitotuotteitakin, määritellään Kielikellon artikkelissa.

