Tiesitkö, miten pähkinät saa paahdettua todella nopeasti tai brownien saa helpoiten ulos uunivuoasta? Löytyyhän keittiöstäsi sakset ja raastinrauta?
Ruoanlaitosta voi tehdä entistä tehokkaampaa ja nopeampaa helppojen keittiöniksien avulla. Business Insider-sivusto listasi parhaimmat vinkit, joilla kuka tahansa voi omassa keittiössään säästää aikaa ja vaivaa sekä välttää sotkua.
1. Leikkaa pikkutomaatit kerralla
Mini- tai luumutomaattien leikkaaminen on työlästä ja paljon aikaa vievää, jos jokaisen tomaatin leikkaa yksittäin. Pikkutomaatit kannattakin laittaa kahden muovisen eväsrasian kannen väliin, puristaa kantta pöytää vasten, ja laittaa veitsi vaakatasossa kansin välistä, jolloin kaikki tomaatit saa leikattua kahtia kerralla. Onnistumiseen tarvitaan hyvin kiinteitä tomaatteja ja erittäin terävä veitsi.
2. Jäädytä hetki liukasta kanaa
Joskus liukkaat lihanpalat saattavat luistella leikkuulaudalla, kun niitä yrittää leikata veitsellä. Kanan tai kalkkunan fileet kannattaa laittaa ennen niiden valmistamista noin vartiksi pakkaseen. Näin lihasta tulee kiinteämpää, ja sitä on helpompi leikata siivuiksi.
3. Hyödynnä saksia ruoan leikkaamisessa
Keittiösakset löytyvät varmasti lähes jokaisen kotoa, ja niiden avulla voi säästää helposti paljon aikaa ruoanlaitossa. Saksilla saa nopeasti leikattua rasvan irti paistista, pekonin pieniksi palasiksi, yritit silpuksi ja jopa kokonaisia purkkitomaatteja voi leikata suoraan purkissa niiden avulla.
4. Säästä pastan keitinvettä kastikkeeseen
Ennen kuin pastaveden siivilöi viemäriin, kannattaa säästää siitä noin kupillinen. Keitinvettä on nimittäin hyvä hyödyntää itsetehtyyn pastakastikkeeseen, sillä pastasta veteen haihtunut tärkkelys parantaa kastikkeen koostumusta.


