Asia, joka kannattaa aina tehdä juustoleiville – ammattilaiskokki paljastaa parhaat ruoanlaittovinkkinsä

Fanni laittoi munan mikroon, ja kuinkas sitten kävikään – MTV:n testissä hämmentävä kananmunaniksi 3:36 Fanni laittoi munan mikroon, ja kuinkas sitten kävikään – MTV:n testissä hämmentävä kananmunaniksi

Nappaa ammattilaiskokin ruoanlaittovinkit kotikeittiöösi. 

Videolla testissä hämmentävä kananmunaniksi.

Insider-sivuston ruokatoimittaja ja ammattilaiskokki Lizzy Briskin listasi asioita, joita jokaisen kotikokin tulisi tietää ja osata tehdä.

– Ammattilaiskokkina tiedän, että pienikin asia voi vaikuttaa suuresti ruoka-annoksen lopputulokseen, Briskin kirjoittaa.

Muun muassa nämä asiat tulisi kaikkien kotikokkien hallita kokin mukaan:

Näin saat tehtyä täydellisiä krutonkeja ihan itse

Jos haluat todella rapeita krutonkeja, tee niitä itse repimällä pieniä palasia hieman kuivahtaneesta leivästä. Leipäpalat kannattaa ehdottomasti repiä käsin veitsellä pilkkomisen sijaan, sillä näin paloihin saa enemmän rapeutuvaa pintaa. Paahda krutongit uunissa mausteiden ja oliiviöljyn kera.

Näin teet parasta munakokkelia

Munakokkeli kannattaa valmistaa hitaasti, alhaisella lämmöllä ja mahdollisimman vähän sekoittaen. Sen sijaan että vatkaisit munamassaa kattilassa, kääntele paiston aikana vain pari kertaa massaa reunalta kohti keskustaa. Muista, ettet paista kokkelia liian kypsäksi!

– Kypsä kokkeli pannulla on kuiva kokkeli lautasella, Briskin muistuttaa.

Pidä pakastimessa aina paketti lehti- tai voitaikinaa

Kun sinulta löytyy pakastimesta lehti- tai voitaikinaa, voit loihtia helposti vaikuttavan alkupalan, illallisen tai jälkiruoan pienellä vaivalla.

– Voit tehdä taikinasta kanapiirakan, elegantteja juustokierteitä tai vaikka upean tarte tatinin.

Lisää hieman makeutta juustoleipiisi

Seuraavan kerran kun grillaat leipiä voileipägrillissä, lisää juuston ja muiden suolaisten täytteiden kaveriksi esimerkiksi viipale omenaa tai päärynää. Se on kokin mukaan helppo tapa tehdä juustoleivästä gourmetherkku. Hedelmien sokeri muodostaa täydellisen makuparin umamisen ja suolaisen juuston kanssa.

Jäähdytä keksitaikina ennen keksien paistoa

Jos haluat kekseistäsi täydellisiä, laita keksitaikina jääkaappiin tai pakastimeen ennen paistoa. Näin keksitaikinassa oleva voi ei sula ja leviä pellillä liikaa tai liian nopeasti

– Ota sitten keksit uunista minuuttia ennen kuin ne ovat valmiita ja jätä tekeytymään viideksi minuutiksi uuniritilälle leivinpaperin päälle.

Liota perunat ennen kypsennystä

Kokin mukaan perunat kannattaa liottaa vedessä kuorimisen jälkeen, riippumatta siitä oletko tekemässä niistä rapeita ranskalaisia tai pehmeää muusia. Perunat hapettuvat nopeasti ja alkavat muuttua ruskeiksi, mutta vedessä tämä prosessi pysähtyy.

Lisää suolaa makeisiin leivoinnaisiin

Pieni ripaus suolaa kekseissä, brownieissa, kakuissa ja makeissa piirakoissa korostaa näiden jälkkärien makua.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat