Men’s Health-sivusto listasi 14 ruokaa, jotka voi myös pakastaa. Tiesitkö näitä?
Pakastaminen säästää sekä aikaa että rahaa. Se on kätevä tapaa pitää ruoat hyvinä pitempään, kunhan muistaa perusohjeet. Elintarvikkeet pitää muistaa jäähdyttää ennen pakastamista, pakata ilmatiiviiseen pakettiin sekä muistaa, ettei kerran sulatettua ruokaa saa pakastaa uudelleen.
Yleiset säilytysohjeet kertovat, että hedelmät ja marjat säilyvät pakkasessa noin vuoden, siipikarja 6–9 kuukautta, kala 3–6 kuukautta ja jauheliha 3–4 kuukautta.
Maissintähkät
Tuoreet maissintähkät voi hyvin pakastaa ja ne säilyvät pakkasessa jopa vuoden. Jos maissi on tuoreena ostettu suoraan viljelijältä, sen voi pakata suoraan kuorineen pakkaseen. Pakkasesta ottaessa maissi täytyy vain kuoria ja se on säilynyt ihanan raikkaana ja mehukkaana.
Kaupasta ostetut maissintähkät ovat yleensä useampia viikkoja vanhoja, joten ne kannattaa kuoria ja keittää ennen pakastamista.
Kananmunat
Jos et ehdi käyttämään kaikkia kananmunia, ne voi hyvin myös pakastaa raakana. Kananmunia ei kannata kuitenkaan pakastaa kuorineen, koska nesteen laajetessa kuoret halkeavat ja munat leviävät ympäri pakastinta.