Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää
Räppäri Snoop Doggin keittokirjassa pekoni on miljardien arvoista. Testasimme reseptin.
Pekonin paistamiseen on olemassa monenlaisia niksejä ja tapoja, mutta kuten kokki ja ravintoloisija Kari Aihinenkin sanoo, paras tapa valmistaa pekonia on kypsentää se uunissa.
Paremmin räppärinä tunnettu Snoop Dogg on vienyt keittokirjassaan From Crook to Cook idean vielä astetta pidemmälle, kirjoittaa The Kitchn.
Räppärin pekoniresepti on nimikoitu osuvasti "miljardöörin pekoniksi" ja Makuja-toimitus testasi, onko resepti nimensä mukainen.
Miljardöörin pekoni
Miljardöörin pekonia valmistaaksesi tarvitset pekonin lisäksi fariinisokeria, chilihiutaleita ja mustapippuria.
Reseptin mukaan 450 grammaa pekonia kohden tarvitset noin 1,2 desilitraa fariinisokeria, kaksi teelusikallista chilihiutaleita ja yhden teelusikallisen mustapippuria. Sekoita mausteet keskenään astiassa ja ripottele seos pekonien päälle tasaisesti.
Paahda 175 asteisessa uunissa, kunnes pekoni on kypsää ja rapeaa. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Jos haluat valmistaa pekonin tismalleen kuin Snoop Dogg, tarvitset lisäksi vuokasprayta. Ohjeena on vuorata uunipelti leivinpaperilla, voidella uuniritilä vuokaspraylla ja asettaa ritilä uunipellin yläpuolelle. Pekonit voi sitten asetella paahtumaan ritilän päälle ja rasva tippuu uunipellille.
Lue myös: Yksi ainesosa tekee paistetusta pekonista vieläkin parempaa: "En pysty lopettamaan syömistä"
Karamellisoitu pekoni – jatkoon vai ei?
Tunnetusti makean ja suolaisen liitto voi tuottaa yllättävänkin toimivia yhdistelmiä, eikä miljardöörin pekoni ole poikkeus.
Lopputuloksena on siis käytännössä karamellisoitua pekonia, joka maistuu ensimmäisellä puraisulla taivaalliselta, mutta yhden viipaleen jälkeen ehkä jo vain liian makealta.
Mutta jos olet muutoinkin suolaisen ja makean yhdistelmän fani, kannattaa antaa tälle reseptille mahdollisuus!
Lue myös: Vegaani, ikävöitkö pekonia? Gordon Ramsay kehitti pomminvarman reseptin juuri sinulle: "Nerokasta"
Katso myös: Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan pekonin paistamiseen: "Pomminvarma juttu"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan