Koska tavallinen pekoni ei enää riitä, suositussa Dude Foods -äijäblogissa kehiteltiin jumalaisen herkullinen Elvis-pekoni,

Tiesitkö, että legendaarisen laulajan, Elvis Presleyn yksi lempiruoista oli maapähkinävoilla, banaanilla ja pekonilla täytetty sandwich? Tämän innoittama äijien mättöruokaan keskittynyt suosittu Dude Foods -blogi päätti luoda oman versionsa Elvis-pekonista. Resepti on peräisin vuodelta 2014, mutta se on edelleen todella suosittu.

Elvis-pekoni on taivaallinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Se sisältää maapähkinävoikuorrutetta, joka valmistetaan sokerista, maidosta, vaniljasta ja tietysti maapähkinävoista. Sen lisäksi pekonin pinnalle ripotellaan vielä pakastekuivatettua banaania.

– Elvis-pekoni on uskomattoman ihanaa, kunpa olisin keksinyt tämän aiemmin, Dude Foods -blogin Nick Chipman toteaa.

Näin teet suussa sulavaa Elvis-pekonia

Kypsennä pekoni ensin uunissa. Ammattilaiskokkien mukaan uunissa kypsentämällä pekonista tulee täydellisen rapeaa. Laita pekonit siis paistumaan sahalaitaiseksi taitellun alumiinifolion päälle uunipellille, 200 asteiseen uuniin.  Kun pekoni on kypsää, kaada sen päälle näistä aineksista sekoitettu kuorrutus:

1,2 dl tomusokeria
1 rkl maapähkinävoita
2 rkl maitoa
1/2 tl vaniljauutetta

Ripottele pinnalle vielä kaupasta ostettua tai itse valmistettua pakastekuivattua banaania. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun hampurilaisen välissä.

Lähde: Dude Foods,

***

Kokeile myös:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.