Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hullun hyvä pekonikikka, jota et taatusti ole vielä kokeillut – mutta sinun pitäisi!

Shutterstock
Julkaistu 19.01.2019 08:58

Solveig Wallenius

solveig.wallenius@mtv.fi

Miljonäärin pekoni on helppo valmistaa ja maistuu taivaalliselle. Tätä pekonikikkaa et ole vielä kokeillut!

Olemme kertoneet monista pekoniherkuista, kuten uunipekonista. Jos rakastat pekonia, tässä jälleen yksi uutuus, jota sinun on ehdottomasti kokeiltava. 

San Franciscolainen ravintola Sweet Maple vie pekonin valmistamisen aivan uudelle tasolle, kertoo The Kitchn -sivusto. 

Tässä reseptissä paksut pekonit saavat kypsyä uunissa jopa tunteja, jolloin niistä tulee herkullisen pureskeltavia. Jopa rapean pekonin ihailijat ovat rakastuneet tähän hitaasti syötävään herkkuun.

Helppo tehdä etukäteen

Tämä on helppo valmistaa etukäteen ja säästää vaivaa, kun paistorasvaa ei tarvitse pestä pois. Amerikkalainen pekoni leikataan aina paksuiksi viipaleiksi ja saa suomalaisen pekonipaketin kalpenemaan. Toisaalta tämä resepti sopii yhtä hyvin ohuelle pekonille. Paistoaikaa voi tällöin hieman lyhentää.

Karamellisoitu pekoniviipale säilyy jääkaapissa noin neljä päivää ja pakastimessa kuukauden. Lämmitä pekonit 15–20 sekuntia mikrossa ennen tarjoilua.


Kokeile myös: Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakas

 pekoni ja aamupalaMiljonäärin pekoni vie kielen mennessään.Shutterstock

Miljonäärin pekoni 

Ainekset

0,6 dl fariinisokeria
½ tl mustapippuria
¼ tl cayennepippuria
¼ tl inkiväärijauhetta
10 paksua pekoniviipaletta

Valmistusohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Lisää fariinisokeri ja mausteet kulhoon ja sekoita.

Lisää pekonit mausteseokseen ja kieputtele niitä, kunnes pekoniviipaleiden pinta on kokonaan peittynyt.

Levitä pekonit foliolla vuorattuun vuokaan ja aseta vuoka uunin keskitasolle ritilän päälle.

Tämä on myös hauska niksi, jolla pääsee eroon siitä rasvan jynssäämisestä joka aina seuraa pekoniateriaa.

Paista ensin 15 minuuttia ja käännä viipaleet. Jatka sitten paistoa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes pekonit ovat saaneet kauniin värin ja ovat karamellisoituneet.

Anna vuoan seistä hetki ennen tarjoilua.

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättääNyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Vastustamaton herkku! Karamellisoitu pekoni kruunaa viikonloppuaamusi Nauti pekonin mausta ilman lihaa – poimi talteen herkullinen resepti
PekoniRuoanlaittoAamiainenRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka