Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki paljastaa simppelin salaisuuden täydelliseen pekoniin – monet sortuvat kriittiseen paistovirheeseen

Shutterstock
Julkaistu 14.12.2020 09:48

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kuningatar Elisabethillekin aterioita valmistanut kokki Jeff Baker paljastaa yksinkertaisen tekniikkansa täydellisen pekonin paistamiseen. Kokkia haastatteli alun perin brittilehti Daily Star. 

Videolla: Näin valmistat karamellisoitua pekonia!

Jos haluat täydellistä pekonia, kiinnitä huomiota pannun lämpötilaan paistovaiheessa, muistuttaa huippukokki Jeff Baker. Oikea paistolämpötila varmistaa, että pekonista tulee tarvittavan rapsakkaa.

Bakerin mukaan moni tekee pekonia paistaessaan yhden oleellisen virheen: pekonia ei tule paistaa hiljalleen kypsäksi alhaisessa lämpötilassa. Riittävän kuuma pannu sen sijaan takaa karamellisoituneet ja rapsakat reunat.

– Mielestäni paras tapa paistaa pekoni on keskilämmöllä tai kuumalla pannulla, molemmilta puolilta noin minuutin verran paistaen. Jos pekoni on kunnollista ja leikattu sopivan paksuiseksi, sen reunojen tulisi karamellisoitua, Baker muistuttaa.

Kun pannu on riittävän kuuma, pekonin rasva sulaa, mutta ei kuitenkaan haihdu mihinkään.

– Tämä johtaa herkulliseen makuun.

Kokki itse ei lisäisi pekoniin enää paistamisen jälkeen minkäänlaisia kastikkeita. Pekoni on hänen mielestään täydellistä sellaisenaan. 

Ella selvitti parhaan tavan pekonin paistamiseen

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä mieltä täydellisen pekonin paistotavasta.

Kerroimme viime joulukuussa Food52-ruokasivuston kolumnisti Ella Quittnerin testistä, jossa ruokaintoilija selvitti parhaan tavan kananmunan paistamiseen. Ella testasi tuolloin 42 erilaista paistotapaa ja selvitti, millä paistorasvalla ja pannulla tulee paras lopputulos.

Alkuvudesta Ella puolestaan päätti selvittää, millä tekniikalla paistuvat parhaat pekonit. 

– Kun asiaa googlaa, saa 250 miljoonaa hakutulosta, jotka neuvovat milloin paistamaan pekonit pannulla, milloin uunissa ja mikrossa ja vielä hieman eri tyylein, Ella kirjoitti.

Niinpä toimittaja päätti testata kuusi eri suosittua tapaa pekonin paistamiseen ja löytää niistä sen kaikista parhaimman. Täydellistä pekonia tuli Ellan testin perusteella eräällä uunitekniikalla.

LUE LISÄÄ: Ella selvitti kaikkien aikojen parhaimman tavan pekonin paistamiseen: Jos rakastat rapeita reunoja, tee näin

Lähde: Daily Star

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättääToimittaja testasi 8 eri tapaa pekonin paistamiseen ja löysi kirkkaan voittajan – nopein ja paras menetelmä: "Olin todella yllättynyt"Ella löysi parhaan tavan pekonin paistamiseen: Jos rakastat rapeita reunoja, tee näinElla selvitti kaikkien aikojen parhaimman tavan pekonin paistamiseen: Jos rakastat rapeita reunoja, tee näinElla testasi 42 erilaista tapaa kananmunan paistamiseen – yhdellä kikalla ylivoimaisesti paras maku: "Kertakaikkisen täydellistä"
RuokaPekoniMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen13:56
    Maatalous

    Miten käy kotimaisen ruoan? MTK:n uusi isäntä kertoo, mikä kaikki on tällä hetkellä pielessä

  • Eilen09:35
    Klassikkoreseptit

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"

  • Eilen06:49
    Flunssa

    Harva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"

  • 30.11.17:15
    Harri Syrjänen

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus