Kokki paljastaa simppelin salaisuuden täydelliseen pekoniin – monet sortuvat kriittiseen paistovirheeseen

shutterstock_146131100
Shutterstock

Kuningatar Elisabethillekin aterioita valmistanut kokki Jeff Baker paljastaa yksinkertaisen tekniikkansa täydellisen pekonin paistamiseen. Kokkia haastatteli alun perin brittilehti Daily Star

Videolla: Näin valmistat karamellisoitua pekonia!

Jos haluat täydellistä pekonia, kiinnitä huomiota pannun lämpötilaan paistovaiheessa, muistuttaa huippukokki Jeff Baker. Oikea paistolämpötila varmistaa, että pekonista tulee tarvittavan rapsakkaa.

Bakerin mukaan moni tekee pekonia paistaessaan yhden oleellisen virheen: pekonia ei tule paistaa hiljalleen kypsäksi alhaisessa lämpötilassa. Riittävän kuuma pannu sen sijaan takaa karamellisoituneet ja rapsakat reunat.

– Mielestäni paras tapa paistaa pekoni on keskilämmöllä tai kuumalla pannulla, molemmilta puolilta noin minuutin verran paistaen. Jos pekoni on kunnollista ja leikattu sopivan paksuiseksi, sen reunojen tulisi karamellisoitua, Baker muistuttaa.

Kun pannu on riittävän kuuma, pekonin rasva sulaa, mutta ei kuitenkaan haihdu mihinkään.

– Tämä johtaa herkulliseen makuun.

Kokki itse ei lisäisi pekoniin enää paistamisen jälkeen minkäänlaisia kastikkeita. Pekoni on hänen mielestään täydellistä sellaisenaan. 

Ella selvitti parhaan tavan pekonin paistamiseen

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä mieltä täydellisen pekonin paistotavasta.

Kerroimme viime joulukuussa Food52-ruokasivuston kolumnisti Ella Quittnerin testistä, jossa ruokaintoilija selvitti parhaan tavan kananmunan paistamiseen. Ella testasi tuolloin 42 erilaista paistotapaa ja selvitti, millä paistorasvalla ja pannulla tulee paras lopputulos.

Alkuvudesta Ella puolestaan päätti selvittää, millä tekniikalla paistuvat parhaat pekonit

– Kun asiaa googlaa, saa 250 miljoonaa hakutulosta, jotka neuvovat milloin paistamaan pekonit pannulla, milloin uunissa ja mikrossa ja vielä hieman eri tyylein, Ella kirjoitti.

Niinpä toimittaja päätti testata kuusi eri suosittua tapaa pekonin paistamiseen ja löytää niistä sen kaikista parhaimman. Täydellistä pekonia tuli Ellan testin perusteella eräällä uunitekniikalla.

Lähde: Daily Star

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.