Ella löysi parhaan tavan pekonin paistamiseen: Jos rakastat rapeita reunoja, tee näin

Törkeän hyvät pekoniperunat grillissä 0:44 Törkeän hyvät pekoniperunat grillissä

Food52-ruokasivuston kolumnisti Ella Quittner päätti selvittää perinpohjaisesti, millaisella paistotavalla saa aikaiseksi kaikkien aikojen parasta pekonia.

Yllä olevalla videolla vinkki kesäiseen pekoniherkkuu. 

Kerroimme  iime joulukuussa Food52-ruokasivuston kolumnisti Ella Quittnerin testistä, jossa ruokaintoilija selvitti parhaan tavan kananmunan paistamiseen. Ella testasi tuolloin 42 erilaista paistotapaa ja selvitti, millä paistorasvalla ja pannulla tulee paras lopputulos.

Alkuvudesta Ella puolestaan päätti selvittää, millä tekniikalla paistuvat parhaat pekonit. 

– Kun asiaa googlaa, saa 250 miljoonaa hakutulosta, jotka neuvovat milloin paistamaan pekonit pannulla, milloin uunissa ja mikrossa ja vielä hieman eri tyylein, Ella kirjoittaa. 

Testissä 6 parasta menetelmää

Niinpä toimittaja päätti testata kuusi eri suosittua tapaa pekonin paistamiseen ja löytää niistä sen kaikista parhaimman. Nämä menetelmät Ella testasi:

1. Pekonin paistaminen valurautapannulla hellalla

2. Pekonin paistaminen tarttumattomalla pannulla hellalla

3. Pekonin paistaminen 200-asteisessa uunissa ritilällä pellin päällä

4. Pekonin paistaminen 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä

5. Pekonin paistaminen mikrossa lautasella talouspaperipalojen välissä

6. Pekonin paistaminen/keittäminen pannulla pienessä määrässä vettä

Mikä on paras tapa pekonin paistamiseen?

Paras tapa pekonin paistamiseen riippuu siitä, millaisena haluat syödä pekonisi. Osa paistometodeista tosin tuottaa varmemmin onnistuneen lopputuloksen kuin toiset. Parasta pekonia saa Ellan testin perusteella uunissa ritilä ja pelti -tekniikalla. 

– Jos rakastat reunoilta rapeaa pekonia, paista pekonit uunissa ritilöidyn pellin päällä ilman leivinpaperia. Jos tärkeintä on vain erityisen hyvä pekonin maku, paista pekoni hellalla valurautapannulla. Rapeaa ja litteää pekonia saat, kun paistat pekonin tarttumattomalla pannulla, Ella summaa.

Mikrossa paistamalla pekonin saa kypsennettyä nopeasti ja sotkuttomasti, mutta maku ja koostumus jättivät toivomisen varaa. 

Kesäuusinta. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran tammikuussa 2020.

Lähde: Food52

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.