Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ammattilaiskokin mukaan suurin osa tekee tämän kardinaalivirheen pekonin paistamisessa

Shutterstock
Julkaistu 25.01.2022 19:58

Emmi Niiniaho

Pekonin paistamisessa kuuma pannu takaa rapean ja karamellisoituneen lopputuloksen. 

Suurin osa meistä tekee yhden ja saman virheen paistaessaan pekonia pannulla, ja se on liian matalan paistolämpötilan käyttäminen. Tätä mieltä on ainakin ammattilaiskokki Jeff Baker, joka on kokannut myös kuningatar Elisabetille, kirjoittaa Daily Star.

Kuninkaallisille kelpaava niksi pekonin paistoon vaikuttaa kuuntelemisen arvoisalta neuvolta.

Bakerin mukaan pekoni ei nimittäin paistu pannulla rapeaksi, jos sitä yrittää kypsentää hissukseen ja matalalla lämpötilalla.

Lue myös: Mistä pekoni tulee? Amerikkalaislapsilta kysyttiin, voiko lehmää tai sikaa syödä – melkoinen tulos

Karamellisoituneet reunat ja herkullinen maku 

Baker suosittelee kuumentamaan paistinpannun kuumaksi ja heittämään pekoniviipaleet vasta sitten pannulle. Kun viipaleita ruskistaa kummaltakin puolelta, niiden pitäisi karamellisoitua, jolloin rakenteesta tulee rapeampi ja mausta "iskevämpi".

– Mielestäni paras tapa kypsentää pekonia on paistinpannulla keskilämmöstä korkeaan lämpötilaan, pienessä määrässä luonnollista rasvaa, paistamalla sitä kummaltakin puolelta noin minuutin ajan, Baker kertoo.

Lue myös: Akseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleen

Miehen mukaan kunnolla valmistettu pekoni, joka on leikattu sopivan paksuisiksi viipaleiksi karamellisoituu reunoilta tällä paistotekniikalla. 

– Rasva sulautuu pekoniin pois liukenematta, jolloin tuloksena on herkullinen maku, Baker selittää.

Lähde: Daily Star

Katso myös: Pekonia voi valmistaa myös mikrossa!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättääNäin pekonipaketille kannattaa aina tehdä Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkkaAmmattilaiskokin mukaan suurin osa tekee tämän kardinaalivirheen pekonin paistamisessa
PekoniRuokaniksitRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka