Ammattilaiskokin mukaan suurin osa tekee tämän kardinaalivirheen pekonin paistamisessa

shutterstock_373965982
Shutterstock

Pekonin paistamisessa kuuma pannu takaa rapean ja karamellisoituneen lopputuloksen. 

Suurin osa meistä tekee yhden ja saman virheen paistaessaan pekonia pannulla, ja se on liian matalan paistolämpötilan käyttäminen. Tätä mieltä on ainakin ammattilaiskokki Jeff Baker, joka on kokannut myös kuningatar Elisabetille, kirjoittaa Daily Star.

Kuninkaallisille kelpaava niksi pekonin paistoon vaikuttaa kuuntelemisen arvoisalta neuvolta.

Bakerin mukaan pekoni ei nimittäin paistu pannulla rapeaksi, jos sitä yrittää kypsentää hissukseen ja matalalla lämpötilalla.

Karamellisoituneet reunat ja herkullinen maku 

Baker suosittelee kuumentamaan paistinpannun kuumaksi ja heittämään pekoniviipaleet vasta sitten pannulle. Kun viipaleita ruskistaa kummaltakin puolelta, niiden pitäisi karamellisoitua, jolloin rakenteesta tulee rapeampi ja mausta "iskevämpi".

– Mielestäni paras tapa kypsentää pekonia on paistinpannulla keskilämmöstä korkeaan lämpötilaan, pienessä määrässä luonnollista rasvaa, paistamalla sitä kummaltakin puolelta noin minuutin ajan, Baker kertoo.

Miehen mukaan kunnolla valmistettu pekoni, joka on leikattu sopivan paksuisiksi viipaleiksi karamellisoituu reunoilta tällä paistotekniikalla. 

– Rasva sulautuu pekoniin pois liukenematta, jolloin tuloksena on herkullinen maku, Baker selittää.

Lähde: Daily Star

Katso myös: Pekonia voi valmistaa myös mikrossa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja