Teethän tämän ennen lihan paistamista? Lopputuloksena täydellisen mehukas pihvi
Täydellisen pihvin salaisuus piilee paistajan kärsivällisyydessä.
Pihvi kannattaa suolata aina ennen paistamista, mutta kärsivällinen paistaja antaa suolan ensin imeytyä kunnolla pihviin.
Suola nimittäin aiheuttaa pihvin pinnassa reaktion, joka saa pihvin nesteen nousemaan pintaan. Tätä kutsutaan myös osmoosiksi.
Kun raa’an lihan pinnan maustaa suolalla, alkaa muutaman minuutin kuluttua lihan pintaan ilmestyä nestettä. Jos pihvin paistaa tässä vaiheessa, ei lihaan muodostu rapeaa pintaa.
Salaisuus onkin antaa suolan tehdä taikansa. Noin 10–15 minuutin kuluttua suola alkaa hajottaa aminohappojen välisiä peptidisidoksia. Tämä johtaa lihassolujen rentoutumiseen, jonka seurauksena suola alkaa hiljalleen imeytyä pihviin. Noin 40 minuutin kuluttua pihvin nesteet ovat imeytyneet takaisin lihaan.
Lopputuloksena on täydellisen mehukas ja maustunut pihvi, joka on valmis paistettavaksi.
Jos pihvin maustumiseen ei kuitenkaan ole aikaa tarvittavia 45 minuuttia, kannattaa pihvi paistaa välittömästi suolaamisen jälkeen.
Lähde: Business Insider
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka