Teethän tämän ennen lihan paistamista? Lopputuloksena täydellisen mehukas pihvi

pihvi suola
Mehukas pihvi syntyy oikein ajoitetulla maustamisella. Shutterstock

Täydellisen pihvin salaisuus piilee paistajan kärsivällisyydessä.

Pihvi kannattaa suolata aina ennen paistamista, mutta kärsivällinen paistaja antaa suolan ensin imeytyä kunnolla pihviin.

Suola nimittäin aiheuttaa pihvin pinnassa reaktion, joka saa pihvin nesteen nousemaan pintaan. Tätä kutsutaan myös osmoosiksi.

Kun raa’an lihan pinnan maustaa suolalla, alkaa muutaman minuutin kuluttua lihan pintaan ilmestyä nestettä. Jos pihvin paistaa tässä vaiheessa, ei lihaan muodostu rapeaa pintaa.

Salaisuus onkin antaa suolan tehdä taikansa. Noin 10–15 minuutin kuluttua suola alkaa hajottaa aminohappojen välisiä peptidisidoksia. Tämä johtaa lihassolujen rentoutumiseen, jonka seurauksena suola alkaa hiljalleen imeytyä pihviin. Noin 40 minuutin kuluttua pihvin nesteet ovat imeytyneet takaisin lihaan.

Lopputuloksena on täydellisen mehukas ja maustunut pihvi, joka on valmis paistettavaksi.

Jos pihvin maustumiseen ei kuitenkaan ole aikaa tarvittavia 45 minuuttia, kannattaa pihvi paistaa välittömästi suolaamisen jälkeen.

 

***

1:05

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja