Mainos

Tiedätkö, milloin paistettuun kananmunaan kannattaa lisätä suola? Oikea ajoitus varmistaa mehukkaan lopputuloksen

Vaikka moni kananmunan paistamiseen liittyvä asia onkin makukysymys suolan lisääminen on asia, joka tulisi tehdä joka kerta samalla tavalla – tarkemmin sanottuna samaan aikaan. Oikealla ajoituksella varmistat, että lautasellesi päätyy mehevä ja rakenteeltaan täydellinen kananmuna.

Katso videolta kätevä niksi kananmunien paistamiseen. 

Kananmunia paistettaessa suolan lisääminen on asia, jossa monella meistä menee metsään. Monella on nimittäin tapana lisätä suola vasta valmiiden kananmunien pinnalle, vaikka oikea tapa onkin juuri päinvastainen. 

Munakkaan teossa ajoitus ei ole yhtä tärkeä

Kananmunatalo Munaxin mukaan paras lopputulos syntyy, kun suola lisätään kananmuniin jo ennen paistamista. Tämän työvaiheen ansiosta munat säilyttävät parhaiten mehukkuutensa ja rakenteensa. 

Tämä johtuu siitä, että suola ei salli kananmunien proteiinien yhdistyä yhtä tiiviisti kuin ne muuten tekisivät kypsennyksen aikana. Mitä tiiviimmin proteiinit järjestäytyvät, sitä enemmän nesteitä munista karkaa.

Munakkaan paistamisessa suolan lisäämisen ajankohdalla ei kuitenkaan ole merkittävää vaikutusta. Aavistuksen verran mehukkaampaa munakkaasta saattaa tulla lisäämällä suola kananmunien joukkoon jo etukäteen.

Lähde: Munax

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja