Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiedätkö, milloin paistettuun kananmunaan kannattaa lisätä suola? Oikea ajoitus varmistaa mehukkaan lopputuloksen

Shutterstock
Julkaistu 07.07.2018 08:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vaikka moni kananmunan paistamiseen liittyvä asia onkin makukysymys suolan lisääminen on asia, joka tulisi tehdä joka kerta samalla tavalla – tarkemmin sanottuna samaan aikaan. Oikealla ajoituksella varmistat, että lautasellesi päätyy mehevä ja rakenteeltaan täydellinen kananmuna.

Katso videolta kätevä niksi kananmunien paistamiseen. 

Kananmunia paistettaessa suolan lisääminen on asia, jossa monella meistä menee metsään. Monella on nimittäin tapana lisätä suola vasta valmiiden kananmunien pinnalle, vaikka oikea tapa onkin juuri päinvastainen. 

Munakkaan teossa ajoitus ei ole yhtä tärkeä

Kananmunatalo Munaxin mukaan paras lopputulos syntyy, kun suola lisätään kananmuniin jo ennen paistamista. Tämän työvaiheen ansiosta munat säilyttävät parhaiten mehukkuutensa ja rakenteensa. 

LUE MYÖS: Kananmunat säilyvät jopa kuukausia – kunhan et tee tätä yleistä virhettä

Tämä johtuu siitä, että suola ei salli kananmunien proteiinien yhdistyä yhtä tiiviisti kuin ne muuten tekisivät kypsennyksen aikana. Mitä tiiviimmin proteiinit järjestäytyvät, sitä enemmän nesteitä munista karkaa.

Munakkaan paistamisessa suolan lisäämisen ajankohdalla ei kuitenkaan ole merkittävää vaikutusta. Aavistuksen verran mehukkaampaa munakkaasta saattaa tulla lisäämällä suola kananmunien joukkoon jo etukäteen.

Lähde: Munax

Lisää aiheesta:

Ethän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessäUskomattoman helpot niksit muuttavat käsityksesi kananmunien paistamisesta – näitä kokkien ohjeita et ole vielä kokeillut!Kananmunien keitinveteen tulisi aina lisätä ruokalusikallinen suolaa – taustalla yksinkertainen syyTästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!” Tiesitkö, tästä syystä kananmunan kuori irtoaa joskus nihkeästi? Ilmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistut
KananmunaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin