Tiedätkö, missä vaiheessa pihvi kuuluisi laittaa grilliin? Vastaus saattaa tulla monelle yllätyksenä

pihvi lihatiedotus
Lihatiedotus

Pihviä paistettaessa huomiota kannattaa kiinnittää niin grillin kuumuuteen kuin paistohetken oikeaan ajoittamiseen. 

Videolla kokki Teemu Laurell paljastaa kätevän niksin pihvin kypsyyden tunnistamiseen. 

Täydellinen, juuri omaan makuun sopiva pihvi valmistuu helposti myös kotigrillissä, kunhan malttaa kiinnittää huomioita muutamaan tärkeään seikkaan: grillin kuumuuteen, paistoaikaan ja grillauksen ajoittamiseen. 

Pihvit menevät grilliin viimeisinä

Ennen pihvin grillausta grillin paistotaso tulee kuumentaa todella kuumaksi, jonka jälkeen pihvit paistetaan voin ja öljyn seoksessa. 

Pihvin paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, pihvin lämpötilasta grilliin laitettaessa, paistolämpötilasta ja halutusta kypsyysasteesta. Hyvä muistisääntö pihvin paistoon on sentti per minuutti.

Pihvi on mehevimmillään, kun se on keskeltä punertava eli medium. Mediumiksi pihvi paistuu, kun grillaat sitä 2-3 minuuttia per puoli. Raaka, sisältä punainen pihvi paistuu muutamassa minuutissa. Läpikypsä ja sisältä harmaa pihvi syntyy 4-5 minuutilla per puoli. 

Kotigrillaajan kannattaa tiedostaa myös, että pihvi ei odota syöjäänsä. Pihvit kannattaakin laittaa grilliin vasta sitten, kun kaikki muu on valmista: pöytä katettu, lisäkkeet tehty ja ruokailijat saapuneet.

Lähde: Lihatiedotus 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja