Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

HS: Asiantuntijalta yllättävää tietoa – suomalaisten päähän iskostettu grillaustapa onkin täysin väärä!

Elintarvikekemistin mukaan liha kannattaa grillata jääkaappikylmänä, maustaa vasta paistamisen jälkeen ja kypsentää mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa.
Elintarvikekemistin mukaan liha kannattaa grillata jääkaappikylmänä, maustaa vasta paistamisen jälkeen ja kypsentää mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa.Shutterstock
Julkaistu 26.06.2017 12:27

MTV LIFESTYLE

Helsingin Sanomat haastatteli kemistiä selvittääkseen, miten grillataan täydellistä lihaa.

– Grillaajan tärkein tehtävä on varjella, että vesi pysyy mahdollisimman hyvin pihvin sisällä, elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia Turun yliopistosta kertoo Helsingin Sanomille.

Hopian mukaan tärkeimmät asiat lihan grillauksessa ovat maustaminen, paistaminen ja vetäytyminen. Lihaa ei saa paistaa liian kuumalla ritilällä, koska tällöin lihasyyt painuvat kasaan ja vesi lähtee liikkeelle. Liha kannattaa siis Hopian mukaan paistaa alhaisella lämpötilalla mehukkuuden takaamiseksi.

Hopia itse valmistaa lihansa usein vakuumiin käärittynä vesihauteessa. Kun liha on läpeensä 56-asteista, se kuivataan ja laitetaan grilliin, jossa se saa paistopinnan.

Liha kannattaakin paistaa jääkaappikylmänä

Kannattaako liha sitten maustaa ennen vai jälkeen paistamisen? Anu Hopian mukaan suola nostattaa mehevöittävää vettä pihvistä pois, joten jälkisuolaaminen on viisaampaa.

Hopia myös tyrmää Helsingin Sanomien haastattelussa yleisen uskomuksen, jonka mukaan liha tulisi paistaa huoneenlämpöisenä jääkaappikylmän sijaan. Jääkaappikylmästä lihasta voi tulla grillissä jopa mehevämpää! Hopian mukaan kannattaa myös unohtaa neuvo, jonka mukaan pihviin ei saisi koskea grillaamisen aikana.

– Pihviä kannattaa käännellä jatkuvasti, noin 15–30 sekunnin välein, kunnes liha on halutun kypsää, Hopia toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Lähde: Helsingin Sanomat

***

7:33Näin sammutat grillipalon

Lisää aiheesta:

Ethän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä emämoka: "Virhe tehdään siinä"Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinVaro tätä maustamisen emämunausta – "tällöin liha taatusti kuivuu" Grillaaja! Älä missään nimessä tee näin valmismarinadille – "lopputuloksena kuiva liha"Grillauksen Suomen mestari: Näin syntyy maailman paras burgeri
GrillausLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet